weather-icon °C AΘΗΝΑ

Κάρολος – Καμίλα: Δεξίωση στην Βρετανική πρεσβεία για το πριγκιπικό ζεύγος [vid]

Κάρολος – Καμίλα: Δεξίωση στην Βρετανική πρεσβεία για το πριγκιπικό ζεύγος [vid]

Στο δείπνο υπήρξαν και ορισμένα γνωστά ελληνικά “ονόματα”, όπως η Φάνη Πάλη Πετραλιά, η Γιάννα Αγγελοπούλου και ο τέως Βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος, ο οποίος είχε και μία συνάντηση με το πριγκιπικό ζεύγος.

Click4more: Τα είδε… όλα και φεύγει για Κρήτη ο Πρίγκιπας! [vids, pics]

Υπομονετικά οι καλεσμένοι περίμεναν να θεωρηθούν οι προσκλήσεις τους και να μπουν στην πρεσβευτική κατοικία.

Επόμενη στάση… τσικουδιές!

Ένα καλάθι εμπνευσμένο από τον πολιτισμό αλλά και τα παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης θα λάβει ο πρίγκιπας Κάρολος κατά την επίσκεψή του στις Αρχάνες, την Παρασκευή, 11.05.2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr με τη φροντίδα του δημάρχου Αρχανών Αστερουσίων Μανόλη Κοκοσάλη αλλά και διάφορων τοπικών φορέων έχουν ετοιμαστεί για τον πρίγκιπα της Ουαλίας αναμνηστικά δώρα της επίσκεψής του στην περιοχή.

Το δώρο που ξεχωρίζει

Από τα δώρα ξεχωρίζει αντίγραφο του πήλινου σείστρου των Αρχανών που χρονολογείται από το 2000 π.Χ. και θεωρείται το παλαιότερο μουσικό όργανο της Ευρώπης.

 

Όλη η Κρήτη σε ένα καλάθι

Επίσης, το πριγκιπικό ζεύγος θα πάρει ένα καλάθι με χαρακτηριστικά κρητικά προϊόντα, όπως λάδι, κρασί, σταφίδες, ρακί και αρωματικά βότανα. Επίσης, ένα παραδοσιακό κρητικό μαχαίρι με χαραγμένη στη λάμα του μια μαντινάδα, καθώς και πλήθος διαφόρων βιβλίων για την Κρήτη και τον πολιτισμό της.

Ο Κάρολος και η Καμίλα αρχικά θα ξεναγηθούν στην Κνωσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Στη συνέχεια αναμένεται να επισκεφτεί τις Αρχάνες όπου θα συνομιλήσει με πρόσφυγες αλλά και με τα στελέχη της Αναπτυξιακής που «τρέχουν» το πρόγραμμα φιλοξενίας των προσφύγων.

Ωστόσο το πρόγραμμα στις Αρχάνες είναι πολύ «σφιχτό» και στο αυστηρό πλαίσιο του πρωτοκόλλου!

Κάρολος – Καμίλα: Και μαζί και μόνοι

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά που έγιναν γνωστά από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου η επίσκεψη του Κάρολου στις Αρχάνες θα διαρκέσει συνολικά και… μετρημένα 75 λεπτά.

Η Καμίλα θα ακολουθήσει ξεχωριστό πρόγραμμα που περιλαμβάνει το Οινοποιείο Λυραράκη, περιήγηση στη Βίλα Αριάδνη και τις εγκαταστάσεις της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής.

Στα τελευταία 15 λεπτά θα έχει έλθει και η σύζυγος του, ενώ είναι χωρισμένη σε δυο μέρη:

εκείνη της ενημέρωσης και συνάντησης με τους πρόσφυγες και εκείνο το τμήμα της βόλτας, του κρητικού γλεντιού και της συνάντησης με τους Αρχανιώτες.

Ενημέρωση για τους πρόσφυγες

Γύρω στις δύο το μεσημέρι και με την ολοκλήρωση της ξενάγησης στους αρχαιολογικούς χώρους του Πρίγκηπα θα φτάσει στις Αρχάνες και θα επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της Αναπτυξιακής Ηρακλείου όπου, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα υπάρχει ενημέρωση 8 λεπτών αυστηρά και μόνο για το έργο που επιτελεί η διαδημοτική εταιρεία στο κομμάτι υποδοχή και φιλοξενία προσφύγων. Στη συνέχεια προβλέπεται συνάντηση 5 λεπτών με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστίας κι αμέσως μετά οι συναντήσεις με τους πρόσφυγες.

Στη συνέχεια ο Πρίγκιπας Κάρολος θα συναντήσει 5 ομάδες και δράσεις προσφύγων ( στο Παλαιό Σχολείο των Αρχανών) για 5 λεπτά την καθεμία ( σύνολο 25 λεπτά) με αντικείμενο: την υγεία των προσφύγων η πρώτη συνάντηση, την παιδεία και τους εκπαιδευτικούς που διαχειρίζονται το πρόγραμμα, τα ασυνόδευτα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ηράκλειο και οι δυο τελευταίες συναντήσεις είναι με οικογένειες προσφύγων 15-20 ατόμων από το Ιράκ και τη Συρία.

Δεύτερο ημίχρονο, με… τσικουδιά στους καφενέδες

Κι εδώ τελειώνει το… πρώτο ημίχρονο της παρουσίας του Κάρολου στις Αρχάνες και ξεκινά το δεύτερο, διαρκείας 40 λεπτών, που θα μεταφερθεί στην Πλατεία της Παναγίας, με το μπουφέ από τοπικά προϊόντα, τη συνάντηση με τους κατοίκους του χωριού και την περιήγηση του στα καφενεία (το έχει ζητήσει ο ίδιος) και το γλέντι με το χορό που θα ακολουθήσει!

Μάλιστα, θα υπάρχουν Κρητικοί και Κρητικοπούλες, ντυμένοι με στολές, κατά μήκους του δρόμου όπου θα περάσει ο πρίγκιπας Κάρολος με την δούκισσα Καμίλα.

Στην πλατεία της Παναγίας θα έχουν στηθεί πάγκοι με παραδοσιακά εδέσματα της Κρήτης τα οποία θα προσφερθούν στο πριγκιπικό ζεύγος. Παράλληλα, παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα προς τιμήν τους.

Τέλος, το πριγκιπικό ζεύγος θα επισκεφτεί τον Αμπελώνα που βρίσκεται στις Αρχάνες όπου και θα ενημερωθεί για τις γηγενείς ποικιλίες της Κρήτης.

Με πληροφορίες από: cretapost, cretalive

#TAGS MM