Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πρίγκιπας Κάρολος: Τα είδε… όλα και φεύγει για Κρήτη! [vids, pics]

Κάρολος
Φωτογραφία: Eurokinissi

Μια ακόμη γεμάτη μέρα στην πρωτεύουσα, πριν ο Κάρολος μεταβεί στην Κρήτη για την τρίτη και τελευταία ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στην χώρα μας. Δείτε όλα όσα έγιναν (και ήταν πολλά) στην Αθήνα, με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας και την Καμίλα Πάρκερ να απολαμβάνουν ένα πλήρες… τουριστικό πακέτο.

Κάρολος και Καμίλα στην Ελλάδα… day two! Η οποία τελείωσε κιόλας! Το πριγκιπικό ζεύγος της Μεγάλης Βρετανίας είχε και σήμερα ένα “γεμάτο” πρόγραμμα, ωστόσο όπως όλα δείχνουν, πλέον ήρθε η ώρα για ξεκούραση!

Μετά από βόλτες στο κέντρο της Αθήνας, κουλούρια και… freddo, επίσημες επισκέψεις, συγκινητικές στιγμές και δείπνα, ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισα της Κορνουάλης έχουν χρόνο για να ξεκουραστούν.

Άλλωστε αύριο, Παρασκευή 11.05.2018, είναι η τρίτη μέρα της επίσκεψής τους στην Ελλάδα, με το πρόγραμμα να έχει… Κρήτη!

Ας δούμε όμως πώς πέρασαν την δεύτερή τους μέρα στην χώρα μας σήμερα.

Πρώτη στάση τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπου όλα ήταν έτοιμα από νωρίς για να υποδεχθούν τον Πρίγκιπα Κάρολο.

«Σας καλωσορίζουμε στη γη της καταγωγής κατά το ήμισυ των προγόνων σας, σας καλωσορίζουμε στην Ελλάδα και την Αρχιεπισκοπή με πολύ χαρά. Είναι γνωστό ότι αγαπάτε την πατρίδα μας, σέβεστε την ορθοδοξία μας και αυτό έχει αποδειχθεί από τις συχνές επισκέψεις σας στο μοναστήρι του Αγίου Όρους. Γνωρίζουμε ότι ενδιαφέρεστε για τις θεολογικές έρευνες, έρευνες που αναφέρονται στον πολιτικό, την τέχνη και την ιστορία», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο οποίος έκανε δώρο στον Πρίγκιπα Κάρολο μια εικόνα της Παναγίας, ενώ το δώρο το Πρίγκιπα ήταν μια φωτογραφία δική του και της Καμίλας υπογεγραμμένη…

Ο… αμήχανος Κάρολος!

Άσχημα φάνηκε ότι αισθάνθηκε ο Πρίγκιπας Κάρολος για το δώρο που η εθιμοτυπία του Παλατιού είχε ετοιμάσει για να προσφέρει στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Πρόκειται για μια φωτογραφία δική του και της Καμίλας υπογεγραμμένη από τον ίδιο. Ο Αρχιεπίσκοπος του πρόσφερε μια εικόνα της Παναγίας.

«Φοβάμαι το δικό μου δώρο δεν είναι εξίσου επαρκές», είπε χαρακτηριστικά.

Ιστορικό κέντρο, κουλούρια και… freddo (χωρίς καλαμάκι)!

Η βόλτα του Πρίγκιπα Καρόλου και της Δούκισσας της Κορνουάλης Καμίλα, είχε απ’ όλα. Είχε αποθέωση από τον πραγματικό πολύ κόσμο που ήταν στα σημεία απ όπου περνούσαν αλλά και κερασμένο κουλούρι Θεσσαλονίκης, στάση για καφεδάκι και πατριωτάκια από την Αυστραλία. Η βόλτα του πριγκιπικού ζεύγους στην Αγία Ειρήνη και στην Καπνικαρέα με πολλές στάσεις πραγματικά ήταν εντυπωσιακή.

Click4more: Κουλούρι, λουκουμάς, λουλούδια και… καλαμάκι – Όλα όσα έγιναν στο κέντρο [vids, pics]

Ο κόσμος ήθελε να βγάλει φωτογραφίες μαζί τους, κάποιοι φώναξαν και στους δυο στ’ αγγλικά «We love you», ενώ δίπλα τους συνεχώς ήταν η πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ. Η βόλτα ξεκίνησε από την πλατεία Αγίας Ειρήνης. Εκεί, πήραν ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης από έναν κουλουρά ενώ την ίδια ώρα το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έκανε δύσκολη την ζωή των γυναικών και των ανδρών της ασφάλειας. Αρχικά περπάτησαν λίγο και μπήκαν στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης.

Επόμενη στάση… Συμμαχικό Νεκροταφείο

Κάρολος

Θωρηκτό Αβέρωφ

Το βρετανικό πολεμικό πλοίο HMS Echo, το oποίο συμμετέχει στη νατοϊκή δύναμη και την ακταιωρό της βρετανικής συνοριακής δύναμης HMC Valiant που συμμετέχει σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο, επισκέφθηκε αμέσως μετά ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος.

Click4more: Το πανό – μήνυμα στον Πρίγκιπα Κάρολο και το ρημάδι το καλαμάκι στον φρέντο

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου κατέφθασε λίγο μετά πριν τις 12:30 στο λιμάνι του Πειραιά συνοδευόμενος από τη Βρετανίδα πρέσβη στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ.

 

Τον πρίγκιπα Κάρολο υποδέχθηκαν στο πολεμικό πλοίο HMS Echo Βρετανοί αξιωματούχοι οι οποίοι των ενημέρωσαν και τον ξενάγησαν ενώ ο ίδιος επιθεωρώντας το πλοίο συνομίλησε με το πλήρωμα.

Click4more: Η ιδιαίτερη σχέση Καρόλου και Καμίλας με την Μονή Καισαριανής και ο Χάρι Πότερ

Αμέσως μετά επιβιβάστηκε στην ακταιωρό HMC Valiant απ’ όπου και απέπλευσε με προορισμό το Φάληρο όπου θα επισκεφθεί το θωρηκτό Αβέρωφ και την τριήρη «Ολυμπιάς».

Κατά την επίσκεψη του Καρόλου στο λιμάνι του Πειραιά τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια.

Λίγο πριν τις 2 ώρα ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος έφτασε από τον Πειραιά στο Φλοίσβο με την ακταιωρό της Βρετανικής Συνοριακής Δύναμης HMC Valiant. Εκεί τον υποδέχτηκε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναυαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ. Στη συνέχεια ο πρίγκιπας Κάρολος επισκέφθηκε την τριήρη «Ολυμπιάς» και ακολούθως ξεναγήθηκε στο πλωτό ναυτικό μουσείο θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ».

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του πρίγκιπα Καρόλου στο ‘Αλσος Ναυτικής Παράδοσης έγινε αεροπορική επίδειξη με διέλευση 1 αεροσκάφους Μ-2000-5 το οποίο ακολουθούσαν 9 αεροσκάφη BAE HAWKS του ακροβατικού σμήνους των «RED ARROWS» της Βασιλικής Αεροπορίας της Μεγάλης Βρετανίας. Η αεροπορική επίδειξη έγινε στην μνήμη του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου.

 Ο χαμογελαστός πρίγκιπας Κάρολος

Εσκασε στα γέλια ο Πρίγκιπας Κάρολος μιλώντας με τους αξιωματικούς στα Βρετανικά πλοία που επσικέφθηκε στον Πειραιά.

Νιάρχος και… πάπαλα για σήμερα!

Με την επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμα του πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Click4more: Μεγάλη μας τιμή! Τα μανικετόκουμπα του Καρόλου με την ελληνική σημαία

Παρέστη σε δεξίωση για τη λήξη των εργασιών συνεδρίου, που συνδιοργάνωσαν το Βρετανικό Συμβούλιο και η Βρετανική Πρεσβεία, για τη διασυνοριακή τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα και τις πιθανές επιπτώσεις του Brexit.

Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, ο πρίγκιπας Κάρολος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε Ελλάδα και Βρετανία.

Αύριο, μαζί με τη δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, θα μεταβούν στο Ηράκλειο της Κρήτης για να επισκεφθούν, μεταξύ άλλων, τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού και την κοινότητα των προσφύγων.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου – Ειρήνη Μιλή
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις