Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κάρτα Ελευθερίας: Επεκτείνονται οι διευκολύνσεις προς τους νέους

Κάρτα Ελευθερίας: Επεκτείνονται οι διευκολύνσεις προς τους νέους

Η πρωτοβουλία της αεροπορικής εταιρείας Aegean να διπλασιάσει την αξία του Freedom Pass για τους νέους που έχουν κάνει εμβόλιο ή θα εμβολιαστούν, ήταν όχι μόνο σε πλήρη γνώση της κυβέρνησης, αλλά μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού παροχής διευκολύνσεων προς τους νέους.

Πέρα από την “επιβράβευση” από την πολιτεία με το ποσό των 150 ευρώ για παροχές σε είδος που συνδέονται με τις δραστηριότητες τους, σε συνεννόηση και με τον ιδιωτικό τομέα, εξετάστηκαν περαιτέρω διευκολύνσεις για τους κατόχους της “Κάρτας Ελευθερίας”.

«Υπήρξαν επιχειρήσεις που έσπευσαν να συνταχθούν με την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης… Θα ενθάρρυνα περισσότερες επιχειρήσεις να κάνουν κάτι αντίστοιχο διότι είμαστε συμμέτοχοι σε μια μεγάλη προσπάθεια να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να εμβολιαστούν» διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Σ.Ε.Β..

Επιχείρηση “προσέγγιση των νέων”

Οι δημοσκοπήσεις σταθερά τους τελευταίους 4 μήνες αποτυπώνουν ένα σημαντικό ποσοστό νέων, να αξιολογούν αρνητικά ή είναι δυσαρεστημένοι με τη διαχείριση της κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας.

Η προσέγγιση των νέων τέθηκε ως στρατηγικός στόχος από τις αρχές της άνοιξης στο τραπέζι…

Σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών, αρνητικό ρόλο έπαιξαν οι φωνές στοχοποίησης από την “γαλάζια” παράταξη, των νέων ως φορέων μετάδοσης του ιού, λόγω της κινητικότητας σε πλατείες και αλλού την περίοδο του lockdown. Επιπλέον και αστοχίες, κυρίως επικοινωνιακού χαρακτήρα, από την πλευρά της κυβέρνησης.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι οι νέοι γύρισαν την πλάτη όχι μόνο στη Ν.Δ. αλλά γενικότερα στο πολιτικό σύστημα.

Δεδομένου όμως ότι οι νέοι αποτελούν μια σημαντική δεξαμενή ψηφοφόρων – αριθμούν περίπου 1 εκατομμύριο πολίτες- η προσέγγιση τους αποτελεί κεντρική, στρατηγική επιλογή.

Οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οι υφυπουργοί παρά τω Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος και Άκης Σκέρτσος, μαζί με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, και άλλα στελέχη της κυβέρνησης και επιστήμονες, ανέλαβαν να “τρέξουν” το πρότζεκτ “προσέγγιση των νέων”.

Προτάσεις για νέες διευκολύνσεις

Τα υπουργεία κλήθηκαν να καταθέσουν προτάσεις για τη στήριξη και διευκόλυνση δραστηριοτήτων της νεολαίας, στους τομείς αρμοδιότητας τους. Βλέπε: τεχνολογία, απασχόληση, αθλητισμός, πολιτισμός κ.λ.π..

Οι διευκολύνσεις προς τους νέους αναμένεται να ξεδιπλώνονται μήνα το μήνα, και πάντως τα πρώτα μηνύματα που λαμβάνει η κυβέρνηση κρίνονται ικανοποιητικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την πρώτη ημέρα μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για το Freedom Pass, κλείστηκαν 18.000 ραντεβού για εμβολιασμό από νέους 18 έως 25 ετών, ενώ την περασμένη εβδομάδα ο μέσος όρος ημερησίως ήταν 8.000.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις