Site icon NewsIT
08:38 Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Κατά 23% αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο η επιβατική κίνηση στο “Ελ. Βενιζέλος”

Υψηλές επιδόσεις κατέγραψε και τον μήνα Σεπτέμβριο η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), η επιβατική κίνηση παρουσίασε αύξηση 23%, αγγίζοντας συνολικά τους 1,62 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ σε υψηλά επίπεδα κινήθηκαν τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και εξωτερικού (αύξηση 25,8% και 21,5%, αντίστοιχα).

Κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν εντυπωσιακή αύξηση κατά 26%, ενώ οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα κατέγραψαν άνοδο 24%.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΑΑ, αύξηση 19,4% κατέγραψε και η επιβατική κίνηση στο εννεάμηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2014. Συγκεκριμένα, 11,67 εκατομμύρια επιβάτες πέρασαν από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο εν λόγω χρονικό διάστημα, ξεπερνώντας τις αντίστοιχες επιδόσεις του 2013, κατά 1,9 εκατομμύρια επιβάτες.

Η κίνηση εξωτερικού παρουσίασε διψήφια αύξηση 20%, ενώ η κίνηση εσωτερικού σημείωσε επίσης σημαντική άνοδο 18,3%.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, η συνολική εξέλιξη της επιβατικής κίνησης διαμορφώθηκε από μία σειρά παραγόντων:
– Την ανάκαμψη της οικονομίας, που αντικατοπτρίζεται στο γεγονός ότι οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν θετική πορεία, σημειώνοντας, συνολικά, αύξηση της επιβατικής κίνησης εσωτερικού της τάξης του 11% στο εννεάμηνο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
– Την τόνωση της ελκυστικότητας της Αθήνας ως προορισμού, που σηματοδοτείται από το γεγονός ότι οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα παρουσίασαν ιδιαίτερα εντυπωσιακή αύξηση κατά 30% από την αρχή του έτους.
– Την ενίσχυση της προσφοράς πτήσεων και θέσεων από μεγάλο αριθμό αεροπορικών εταιρειών, κατά τη διάρκεια του θερινού προγράμματος πτήσεων.
 
Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε

Το “κλειδί” για να αυξήσετε τους τουρίστες και έσοδα κατά 35%

Συνεργασία Μπουτάρη με…το Βασίλειο του Μαρόκου!

Ηλεία: Οι τουρίστες “βούλιαξαν” το Κατάκολο

Σχεδόν 10,5 εκατομμύρια ο αριθμός των τουριστών στην Ελλάδα μέχρι τον Ιούλιο

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version