Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Καταδρομικές σε σκάφη για να κλέψουν ναυτικές φωτοβολίδες

Καταδρομικές σε σκάφη για να κλέψουν ναυτικές φωτοβολίδες

Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα πραγματικότητα: σκάφη γίνονται στόχος εισβολών από αγνώστους, για να κλαπούν οι ναυτικές φωτοβολίδες που διαθέτουν!

Μερικές μέρες μετά τα επεισόδια στου Ρέντη και την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό, ο οποίος συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του, η αποκάλυψη του Live News προκαλεί οργή.

Οι εικόνες από πολλά σκάφη στη μαρίνα «Δ» στις Τζιτζιφιές είναι αποκαλυπτικές: οι πόρτες διαλυμένες και παραβιασμένες, τα ξύλινα ντουλάπια ανοιχτά, στο πάτωμα από κουτιά με εργαλεία μέχρι σωσίβια και ρούχα!

Οι δράστες, όπως δείχνει η αυτοψία του Live News στο σημείο, πήραν τα σκάφη που ήταν αραγμένα στη Μαρίνα με τη σειρά. Όπως λένε οι ιδιοκτήτες, έψαξαν, βρήκαν και πήραν τις ναυτικές φωτοβολίδες που υπήρχαν μέσα σε ντουλάπια, για λόγους ασφαλείας

Το ίδιο σοκ για όλους, όσοι είδαν τις περιουσίες τους λεηλατημένες. Κάποιοι τράβηξαν φωτογραφίες και άλλοι ανέβασαν βίντεο στα οποία περιγράφουν τις εικόνες μπροστά τους.

Όπως λένε στο Live News θύματα, η συγκεκριμένη Μαρίνα δεν επιτηρείται από κάμερες ασφαλείας και οι δράστες χτύπησαν στις αρχές του μήνα 3 φορές ανενόχλητοι.

Τα χτυπήματα σημειώθηκαν στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου, πάντα μεταμεσονύχτιες ώρες, όταν η Μαρίνα ήταν άδεια από κόσμο και οι ιδιοκτήτες βρίσκονταν στα σπίτια τους.

Το ερώτημα είναι ποιοι και γιατί ήθελαν τις ναυτικές φωτοβολίδες. Και γιατί μπήκαν 3 φορές στη διαδικασία να κάνουν καταδρομικές επιθέσεις στο σημείο;

Οι ιδιοκτήτες είναι σε απόγνωση γιατί δεν μπορούν να αποζημιωθούν, αφενός και αφετέρου γιατί χωρίς ναυτικές φωτοβολίδες, τα σκάφη τους απαγορεύεται να ταξιδέψουν.

  

«Πήραν μόνο τις φωτοβολίδες. Υπήρχαν μέσα στα σκάφη πράγματα αξίας, που ούτε καν τα πειράξανε. Αυτό έγινε το βράδυ της 4ης Δεκεμβρίου, το ανακάλυψα στις 09:00 το πρωί της επόμενης ημέρας», είπε στο MEGA ιδιοκτήτης σκάφους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις