Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Καταφύγι: Αυτή είναι η πιο άγρια παραλία της Ελλάδας από ψηλά

Καταφύγι: Αυτή είναι η πιο άγρια παραλία της Ελλάδας από ψηλά

Δίπλα στο χωριό Άγιος Δημήτριος, στον δήμο Δυτικής Μάνης, βρίσκεται η απομονωμένη παραλία Καταφύγι.

Πρόκειται για μία επιβλητική παραλία με πελώρια βράχια και άγρια κύματα.

Οι φυσιολάτρες θα εκπλαγούν με τις τεράστιες φυσικές μαρμάρινες «εξέδρες» που δημιουργούν τα πετρώματα της παραλίας, δίνοντας στο τοπίο μία άγρια όψη.

Όσοι αγαπάνε την περιπέτεια μπορούν να σκαρφαλώσουν και να βουτήξουν από τον περήφανο βράχο ύψους 12 μέτρων που στέκει ακριβώς δίπλα από το νερό.

Στην παραλία βρίσκεται και το σπήλαιο του Καταφυγίου, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας σύμφωνα με τους ειδικού που το έχουν δει.

Στο παρελθόν, ένα υπόγειος ποταμός περνούσε από αυτό δημιουργώντας πολλά κανάλια ανάμεσα στα μάρμαρα. Η βέβαιη έκταση των στοών είναι 900 μέτρα αλλά υπολογίζεται πως το πλήρες μέγεθος του είναι 1600 μέτρα.

Ο σπηλαιολόγος Γιάννης Πετροχείλος και ο Σουηδός συνάδελφος του Lindberg εξερεύνησαν ένα μεγάλο μέρος του το 1953. Η εντυπωσιακή είσοδος του με τις μαρμάρινες πλάκες αποτελούσε την εκβολή του ποταμού.

Η παραλία του Καταφυγίου αποτελεί ένα κρυμμένο μυστικό προορισμό άγριας φυσικής ομορφιάς. Σε αυτό το σημείο, που ο Ταΰγετος ακουμπάει την θάλασσα, η φύση πραγματικά οργιάζει και δημιουργεί ένα από τα καλύτερα τοπία της.

Πηγή πληροφοριών: Upstories

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις