Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Καταφύγιο στο Ταε Κβο Ντο για τους πρόσφυγες της πλατείας Βικτωρίας

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Στο κλειστό του Ταε Κβο Ντο στο Φάληρο βρήκαν καταφύγιο εκατοντάδες πρόσφυγες που είχαν στήσει πρόχειρο καταυλισμό στην πλατεία Βικτωρίας και το βράδυ της Δευτέρας (21/09/2015) αναγκάστηκαν να κατέβουν στις αποβάθρες του ΗΣΑΠ.

Η μετακίνηση των 200 προσφύγων ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας, όταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης έδωσε εντολή στο ΤΑΙΠΕΔ να ανοίξει το κλειστό του Φαλήρου για να βρουν καταφύγιο οι πρόσφυγες.

Μεταφέρθηκαν εκεί με αστικά λεωφορεία.

Εκεί, εκτός του ότι θα προστατευθούν από την κακοκαιρία, θα μπορούν να κάνουν και μπάνιο αφού σύμφωνα με το Mega, τουαλέτες και μπάνια είναι στη διάθεση των εκατοντάδων προσφύγων που δέχτηκαν να μετακινηθούν από την πλατεία Βικτωρίας στο Ταε Κβο Ντο.

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, οι πρόσφυγες πρόκειται να μείνουν στο κλειστό του Ταε κβο ντο για δύο ημέρες, όπως τον ενημέρωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.
Και αυτό γιατί όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, σε δώδεκα ημέρες θα ξεκινήσει στο κλειστό του Παλαιού Φαλήρου η διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος πάλης.

Το βράδυ της Δευτέρας, για να προστατευθούν από την κακοκαιρία, οι πρόσφυγες βρήκαν καταφύγιο στις αποβάθρες του σταθμού του ΗΣΑΠ στη Βικτώρια. Λόγω του συνωστισμού και του υψηλού κίνδυνου να σημειωθεί κάποιο ατύχημα, η διοίκηση του ΗΣΑΠ αποφάσισε να σταματήσει η διέλευση συρμών από το σταθμό στην πλατεία Βικτωρίας και για αρκετή ώρα τα δρομολόγια γίνονταν από την Κηφισιά ως την Αττική και από την Ομόνοια στον Πειραιά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε