Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Καταγγελία σοκ στο Live News για δύο γιατρούς σε αναστολή

γυναικολόγος
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Δεν είναι μόνο ο πόνος της μητέρας που έχασε το παιδί της. Είναι και η βασανιστική σκέψη της, ότι αν ο 50χρονος Κωνσταντίνος της είχε εμβολιστεί θα βρισκόταν ακόμη στη ζωή.

«Πήγε άδικα το παιδί μου. Οπωσδήποτε θα είχε σωθεί (με το εμβόλιο), έστω και μία δόση να είχε κάνει» σημείωσε η μητέρα του θύματος.

Τα όσα αποκαλύπτει στο Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, η μητέρα του 50χρονου συγκλονίζουν. Δύο γιατροί σε αναστολή ήταν εκείνοι που έπεισαν τον γιο της να μην εμβολιαστεί. «Είχε μπλέξει με παπάδες και με γιατρούς που του έλεγαν μην το κάνεις, το παιδί μου πήγε χαμένο, άδικα. Καταρχήν ήταν δύο γιατροί που τους έδιωξαν από το νοσοκομείο γιατί δεν εμβολιάζονταν και του έλεγαν “εντάξει θα περάσει, δεν είναι τίποτα, κάτσε μια μέρα και κάτσε μια μέρα και κάτσε μια μέρα” και τελικά έφτασε στο τέρμα» τόνισε.

Ενώ όλη η οικογένεια έχει εμβολιαστεί, οι δύο αρνητές γιατροί είχαν καταφέρει να πείσουν τον πατέρα δύο κοριτσιών να μην σηκώσει μανίκι. «Δεν άκουγε. “Δεν θα κάνω το εμβόλιο, δεν θα πάω στο νοσοκομείο”. Τελικά όταν πήγε ήταν πολύ αργά. Όταν πήγε στο νοσοκομείο ήταν η εντέκατη ημέρα. Εγώ χάρηκα λέω αφού πήγε στο νοσοκομείο θα το ξεπεράσει. Δεν το ξεπέρασε όμως» πρόσθεσε η μητέρα του 50χρονου.

Όπως φαίνεται, ο 50χρονος δεν ήταν ο μόνος που είχαν προσεγγίσει οι αρνητές γιατροί στα Τρίκαλα. «Σε αναστολή ήταν αυτοί οι γιατροί που του το κάνανε, που ήρθαν και μου λένε “εμείς είμαστε γιατροί και βοηθάμε τον κόσμο”. Όπως έκαναν τότε με τον καρκίνο που έβγαζαν τα ψεύτικα φάρμακα, ακριβώς το ίδιο έγινε και με εμάς τώρα. Τους έδιωξαν από το νοσοκομείο αλλά να τους πάρουν την άδεια. Επιτρέπεται γιατρός να λέει: «μην κάνεις το εμβόλιο, θα περάσει τι θα κάνεις στο νοσοκομείο;» Έλεος. Είχα εμπιστοσύνη και εγώ, ήταν γείτονας εδώ» συμπλήρωσε η μητέρα του άτυχου 50χρονου.

Έφυγε 35χρονος ανεμβολίαστος στις Σέρρες

Εννέα ημέρες μετά τον τραγικό θάνατο της Παρθένας Κουτμερίδου, η Τριανταφυλλιά Σερρών θρηνεί τον χαμό του 35χρονου Κυριάκου που έχασε κι εκείνος την μάχη με τον κορωνοϊό.

«Είναι 35 χρονών δεν ξέρω τι έγινε ακριβώς, ο αδερφός μου είχε κάνει το εμβόλιο Σάββατο και την Τρίτη βγήκε θετικός στον ιό και από εκεί και πέρα πήραμε την κάτω βόλτα» σημείωσε ο αδελφός του.

Ήταν μόλις 35 χρονών χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Ο κορωνοϊός όμως απεδείχθη ισχυρότερος. Αφήνει πίσω του ένα μικρό παιδάκι. «Δυστυχώς δεν προλάβαμε να κάνουμε έγκαιρα αυτά που έπρεπε, δηλαδή να εμβολιαστούμε, να κάνουμε, να ράνουμε» πρόσθεσε ο αδελφός του θύματος.

Click4more: Κορονοϊός: 1629 κρούσματα στην Αττική, πλησιάζει επικίνδυνα τα 1000 η Θεσσαλονίκη – Ο χάρτης της διασποράς

Ο φόβος γύρω από το εμβόλιο τον απέτρεψε από το να εμβολιαστεί. Αν και πήγε εγκαίρως στο νοσοκομείο Σερρών και από εκεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης δεν τα κατάφερε.

«Τώρα πόσο καθυστέρησε και τι έκανε, στο τέλος τον πείσαμε να το κάνει. Τώρα ο καθένας είχε τους λόγους του. Και εμείς που το κάναμε στην αρχή διστάζαμε φοβόμασταν» συμπλήρωσε.

Ο πατέρας τους δίνει τη δική του μάχη στο νοσοκομείο Σερρών, μην γνωρίζοντας τον χαμό του λατρεμένου γιου του.

«Τώρα δεν είναι ώρα να καταλογίσουμε ευθύνες, αλλά έφυγε ένα παιδί 35χρονών και ένα παιδάκι, έχει μία γυναίκα, έχει οικογένεια και είναι κρίμα» πρόσθεσε ο αδελφός του θύματος.

Η κηδεία τελέστηκε σήμερα το απόγευμα σε κλίμα οδύνης.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Πηγή: Live News.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις