Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Καταγγελίες «φωτιά» στο ΕΚΠΑ: Καθηγητής παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριες – Ζητούσε ακατάλληλες φωτογραφίες (vid)

Καταγγελίες «φωτιά» στο ΕΚΠΑ: Καθηγητής παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριες – Ζητούσε ακατάλληλες φωτογραφίες (vid)
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες φοιτητριών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή τους. Μάλιστα, μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου πραγματοποίησαν παρέμβαση στον υπεύθυνο του Τμήματος και ζήτησαν την απομάκρυνση του εν λόγω καθηγητή. 

Για τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης μίλησε το πρωί της Πέμπτης (3/6) στον ΑΝΤ1 η Μαρία Γεωργακοπούλου, απόφοιτη του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ (ΕΜΜΕ) του ΕΚΠΑ. «Ο καθηγητής ζητούσε από φοιτήτριες να τις βγάλει φωτογραφία και κάποιες φορές με ακατάλληλο περιεχόμενο» είπε η κ. Γεωργακοπούλου, αναφερόμενη σε όσα έχουν γίνει γνωστά από τις καταγγελίες και από την ΕΔΕ που έχει ξεκινήσει. 

Παράλληλα, η κ. Γεωργακοπούλου σημείωσε ότι «οι καταγγελίες, απ΄όσο γνωρίζουμε ως φοιτητικός σύλλογος δεν αφορούν μόνο σεξουαλικές παρενοχλήσεις, αλλά αφορούν και αντιδεοντολογική συμπεριφορά τόσο απέναντι σε φοιτητές, περιπτώσεις bullying, όσο και απέναντι σε καθηγητές». Ανέφερε ακόμα ότι «η υπόθεση είναι στο πειθαρχικό» και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν καταγγελίες που έχουν γίνει πριν 10 χρόνια για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Τα τελευταία δυο χρόνια υπήρξαν οι έγγραφες καταγγελίες»

Από την πλευρά της η Ιωάννα Καρδούλια, φοιτήτρια Μ.Μ.Ε, είπε πως έχει γίνει γνωστό από καταγγελίες ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής «ζητούσε φωτογραφίες από φοιτήτριες. Έχει σχολιάσει σε εργασία το μπούστο και αυτό ήταν προαπαιτούμενο για να περαστεί το μάθημα».

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη (2/6) μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου πραγματοποίησαν παρέμβαση στο γραφείο του καθηγητή του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ (ΕΜΜΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), καταγγέλλοντάς τον για σεξιστικές συμπεριφορές και παρενόχληση φοιτητριών.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις