Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Καταιγίδες και χιόνια τη Δευτέρα

Κακοκαιρία με έντονες βροχοπτώσεις στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις στα ηπεριωτικά ορεινα κυρίως της δυτικής και βόρειας χώρας.

Πιο αναλυτικά

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα που το μεσημέρι θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση, κατα περιόδους θα είναι έντονα.Οι άνεμοι θα πνέουν 4-6 μποφόρ με εξασθένηση απο το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 4 έως 12 βαθμούς αλλά στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά Ιονίου, Ηπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα κατα περιόδους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 7 έως 16 βαθμούς αλλά στην Ηπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Ευβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση απο το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 7 έως 17 βαθμούς. Στη Θεσσαλία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη, κυρίως το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια καταιγίδες ενώ τα φαινόμενα στο ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατα τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατα περιόδους έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το μεσημέρι θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση αλλά πιθανως κατα περιόδους να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 7 έως 11 βαθμούς.

Δείτε τον καιρό σε 300 πόλεις της Ελλάδας μεσα απο τη σελίδα του Newsit Weather Center

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε