Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κατακαίει τα πάντα η φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας – Καταστράφηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί (pics, video)

Κατακαίει τα πάντα η φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας – Καταστράφηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί (pics, video)

Πολύ δύσκολή παραμένει η κατάσταση με τη φωτιά που ξέσπασε στο Σχίνο Κορινθίας και η οποία έχει κάψει ήδη μεγάλη έκταση.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Σχίνος, Σωτήρα, Μάζι και Παρασκευά. Προληπτικά επίσης εκκενώθηκαν και 2 μοναστήρια, του Αγίου Ιωάννη Μακρινού και της Αγίας Παρασκευής.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης, η φωτιά κατευθύνεται αυτή τη στιγμή προς το Αλεποχώρι. 

Καίει δασική περιοχή με πεύκα και πυκνή βλάστηση. Έχει σταματήσει η κυκλοφορία των οχημάτων στην διασταύρωση Αλεποχωρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σχίνο καθώς και στην επαρχιακή οδό Μεγάρων – Αλεποχωρίου, από το 21ο χλμ προς Αλεποχώρι. Επιπλέον, σε διακοπή της κυκλοφορίας προχώρησε η Τροχαία και στη διασταύρωση Πόρτο Γερμενό-Ψάθα στο ρεύμα προς Ψάθα. 

Μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος της κοινότητας Σχίνου Δημήτρης Λάμπρου μίλησε για καμένα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα ανέφερε πως η φωτιά έφτασε στη θάλασσα και ξανανέβηκε προς τα πάνω, λόγω των ανέμων που υπήρξαν.

Για ζημιές σε σπίτια και εξοχικά έκανε λόγο και ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαρθακογιάννης. Όπως είπε ωστόσο δεν υπάρχουν αναφορές για ανθρώπους που κινδυνεύουν. Τα σπίτια που έχουν καταστραφεί είναι τουλάχιστον 3.

Πάντως οι Πυροσβέστες δεν αφήνουν κανέναν να περάσει και να πλησιάσει τη φωτιά, ούτε τις κάμερες, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “δεν θα αφήσουμε βα γίνει Μάτι”.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. 182 πυροσβέστες, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 54 οχήματα, 17 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο και ένα ελικόπτερο ως συντονιστικό.

Σημειώνεται ότι λόγω της πυρκαγιάς, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς. Ειδικότερα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μεγάρων – Αλεποχωρίου, από το 21ο προς Αλεποχώρι, στη διασταύρωση του Πόρτο Γερμενό με την Ψάθα, στο ρεύμα προς Ψάθα και στην περιοχή Δελφίνια επί της οδού Χρυσάνθεμων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάζι.

Δείτε συγκλονιστικές εικόνες που έστειλε στο newsit.gr ο φωτογράφος Σωτήρης Ζησίδης

Δείτε και τις εικόνες που μετέδωσε το korinthostv.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις