Ελλάδα

Κατάληψη στο υπουργείο Υγείας – Αλυσοδέθηκαν στην είσοδο

Με πανό που δείχνει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα... Πινόκιο και αλυσίδες για να δείξουν πως είναι δέσμιοι των κυβερνητικών υποσχέσεων, εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ συγκεντρώθηκαν από τα ξημερώματα της Παρασκευής (01.04.2016) έξω από το υπουργείο Υγείας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με μια συμβολική κίνηση οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την υποβάθμιση της Υγείας. Λένε μάλιστα ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί πέρυσι 4.500 προσλήψεις, αλλά αντιθέτως οι εργαζόμενοι θα είναι κατά 2.500 λιγότεροι, ενώ μειώνονται και οι δαπάνες.

Έτσι, πριν ακόμη ξημερώσει, κατά τις 06:30 το πρωί, συγκεντρώθηκαν έξω από την είσοδο του υπουργείου Υγείας και απέκλεισαν την είσοδο. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αλυσοδέθηκαν και ύψωσαν πανό που δείχνει τον Αλέξη Τσίπρα… Πινόκιο με μούσι, θυμίζοντας πως πριν από σχεδόν ένα χρόνο (2 Απριλίου ήταν) είχε υποσχεθεί 4.500 προσλήψεις.

“Πρωταπριλιάτικα ψέματα-2/4/2015- με δέσμευση του πρωθυπουργού από το προηγούμενο έτος που έλεγε ότι εντός του 2015 θα προσλάβει στο ΕΣΥ 4500 νέους υπαλλήλους και πως θα αυξήσει την χρηματοδότηση” γράφει το πανό.

Τα μέλη της ομοσπονδίας έχουν αλυσοδεθεί μπροστά απο το υπουργείο Υγείας προκειμένου, να τονίσουν ότι είναι δέσμιοι των ελλείψεων σε προσωπικό και της ελλιπούς χρηματοδότησης, δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Τα αιτήματα της ΠΟΕΔΗΝ είναι:

– η απόσυρση του νομοσχεδίου για την Κοινωνική Ασφάλιση
– χρηματοδότηση και στελέχωση με προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων
– η ένταξη των εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι θα κάνουν και πορεία, διεκδικώντας επίσης την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Το Χωριάτικο»: Φωτογραφία ντοκουμέντο με τον αστυνομικό που εμπλέκεται στο κύκλωμα – Ο ρόλος του στα strip clubs
Το όνομά του είχε απασχολήσει κατά καιρούς με αναφορές για πιθανή εμπλοκή σε παράνομες δραστηριότητες, ωστόσο φέρεται να απολάμβανε την εύνοια υψηλόβαθμων στελεχών, ακόμη και πολιτικών προσώπων
«Το Χωριάτικο»: Φωτογραφία ντοκουμέντο με τον αστυνομικό που εμπλέκεται στο κύκλωμα – Ο ρόλος του στα strip clubs
Βίντεο ντοκουμέντο από παλαιότερη σύλληψη του ενός εκ των τριών συλληφθέντων για την έκρηξη στην Πλάκα
Το βίντεο αφορά την φερόμενη δράση του 34χρονου ο οποίος είχε επιχειρήσει να διαρρήξει ένα σπίτι όμως ο ιδιοκτήτης, ο οποίος ήταν και αστυνομικός, τον ακινητοποίησε και του πέρασε χειροπέδες
Έκρηξη στην Πλάκα: Βίντεο ντοκουμέντο από παλαιότερη σύλληψη του ενός εκ των τριών συλληφθέντων
Χωριάτικο: Αποκαλύψεις που «καίνε» από στενό συνεργάτη του Άγγελου Γιαννακόπουλου – «Η μαστροπεία η κύρια πηγή εσόδων»
Όπως είπε ο Άγγελος Γιαννακόπουλος δεν έπαιρνε καμία απόφαση χωρίς να ακούσει τη γνώμη των έμπιστών του με τον Ρίζο Ρίζο να είναι το δεξί του χέρι
Το Χωριάτικο
Άρτα: Αθώος ο οφθαλμίατρος για παθητική δωροδοκία – Κατηγορήθηκε ότι ζήτησε «φακελάκι» για να χειρουργήσει ηλικιωμένη
«Ο καταγγέλλων υπέπεσε σε πλήθος αντιφάσεων ως προς τον χρόνο και την περιγραφή των υποτιθέμενων πραγματικών περιστατικών και δεν έπεισε το δικαστήριο»
istock