Ελλάδα

Κατάργηση του χαρακτηρισμού της «ασφαλούς τρίτης χώρας» για την Τουρκία ζητούν 16 ΜΚΟ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με επιστολή τους προς τα υπουργεία Μετανάστευσης και Ασύλου και Εξωτερικών, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Υπηρεσία Ασύλου 16 μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) ζητούν την κατάργηση του χαρακτηρισμού της Τουρκίας ως ασφαλούς τρίτης χώρας για τους αιτούντες άσυλο που έρχονται στην Ελλάδα. 

Οι οργανώσεις σημειώνουν ότι στην πρόσφατη έκθεσή της για την Τουρκία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «κάνει εκτενή αναφορά στην αδυναμία πρόσβασης των προσφύγων σε διεθνή προστασία, σε παραβιάσεις της αρχής της μη επαναπροώθησης και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην κράτηση, καθώς και στην ευρύτερη ολίσθηση του κράτους δικαίου στην Τουρκία».

Ενόψει της υποχρεωτικής, σύμφωνα με το νόμο, ετήσιας επανεξέτασης του καθορισμού της Τουρκίας ως ασφαλούς τρίτης χώρας οι οργανώσεις ζητούν την άμεση κατάργησή του και την παύση απόρριψης αιτήσεων ασύλου ως απαράδεκτων κατ’ εφαρμογή της έννοιας της ασφαλούς τρίτης χώρας.

Την επιστολή συνυπογράφουν οι οργανώσεις ‘Αρσις, Δανικό Συμβούλιο Προσφύγων, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Μετάδραση, Συμβίωση- Σχολή Πολιτικών Σπουδών/Δίκτυο Συμβουλίου της Ευρώπης, Υποστήριξη Προσφύγων στο Αιγαίο, ECHO100Plus, Equal Rights Beyond Borders, Fenix, HIAS Ελλάδας, HumanRights360, International Rescue Committee, Legal Centre Lesvos, Refugee Legal Support, Safe Passage International και Terre des hommes Hellas.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θάνατος Σήφη Βαλυράκη: Έφεση για την αθώωση των ψαράδων θα καταθέσει η οικογένεια την Τρίτη
«Δεν είναι αθώοι, αλλά ένοχοι, όπως υποστήριξαν ο εισαγγελέας και ο πρόεδρος του δικαστηρίου», αναφέρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που εκπροσωπεί την οικογένεια του πρώην υπουργού
Η χήρα του Σήφη Βαλυράκη, Μίνα
Σοκ στη Φθιώτιδα: Καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση 4χρονης σε παιδικό σταθμό – «Φαινόταν ότι κάτι την βασανίζει, την πονάει»
«Μου είπε ”δεν θέλω να πάω με τίποτα, μαμά, σχολείο”. Με το που άρχισα να μιλάω για το σχολείο, το παιδί έκανε πολύ νευρικές κινήσεις» αποκαλύπτει η μητέρα της ανήλικης
Σοκ στη Φθιώτιδα: Καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση 4χρονης σε παιδικό σταθμό – «Φαινόταν ότι κάτι την βασανίζει, την πονάει»
10
Ελληνίδα ασθενής με τη νόσο Γουίλσον σώθηκε έπειτα από μεταμόσχευση ήπατος στο νοσοκομείο του Τορίνο στην Ιταλία
Η κοπέλα παρουσίασε οξεία ηπατική ανεπάρκεια, η οποία επηρέασε και σειρά άλλων ζωτικών οργάνων και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Le Molinette, Πόλη της Υγείας του Τορίνο
Ιταλία: Ελληνίδα ασθενής με τη νόσο Γουίλσον, σώθηκε έπειτα από μεταμόσχευση ήπατος στο νοσοκομείο του Τορίνο