Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

«Κατάστημα πώλησης ναρκωτικών» στην Αγία Βαρβάρα – Καρέ καρέ η εισβολή της αστυνομίας την ώρα που έκαιγαν τις ουσίες στη σόμπα

«Κατάστημα πώλησης ναρκωτικών» στην Αγία Βαρβάρα – Καρέ καρέ η εισβολή της αστυνομίας την ώρα που έκαιγαν τις ουσίες στη σόμπα
Ελληνική Αστυνομία

Σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά εξαρθρώθηκε στην Αγία Βαρβάρα Αττικής. Μέσα στο σπίτι από όπου γινόταν το εμπόριο των ναρκωτικών, συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα άτομα.

Το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής «ξεδόντιασε» σπείρα που έκανε διακίνηση ναρκωτικών με ορμητήριο την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας Αττικής.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα δύο, που κατηγορούνται για «ένταξη σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, απείθεια, πλαστογραφία, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παράβαση του νόμου περί των όπλων του Τελωνειακού Κώδικα».

Όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούν σπίτι στην Αγία Βαρβάρα, το οποίο λειτουργούσαν ως «κατάστημα πώλησης ναρκωτικών» σε τοξικομανείς.

Στο πλαίσιο αυτό, πρωινές ώρες της Τρίτης, 31 Οκτωβρίου 2023, αφού εντοπίστηκαν δύο μέλη του κυκλώματος να μπαίνουν στο σπίτι, έγινε αστυνομική επιχείρηση με τη συνδρομή ανδρών της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. και ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου.

Μάλιστα κατά την επιχείρηση οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν ειδικά εργαλεία για να παραβιάσουν την ενισχυμένη μεταλλική πόρτα μεγάλου πάχους που βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού, καθώς μέλος της σπείρας άναψε σόμπα για να κάψει τα ναρκωτικά και άλλα αντικείμενα, που σχετίζονταν με την παράνομη δράση τους.

Δείτε βίντεο της αστυνομίας από την εισβολή στο «κατάστημα πώλησης ναρκωτικών» στην Αγία Βαρβάρα Αττικής:   

 

Από τις έρευνες στους χώρους του σπιτιού συνελήφθησαν τα δύο μέλη του κυκλώματος, καθώς και ένα ακόμη άτομο, ενώ ακολούθησε επιχείρηση σε ακόμα ένα σπίτι στην ίδια περιοχή, όπου συνελήφθη επιπλέον ένα άτομο.

Συνολικά, από τις έρευνες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* 3 συσκευασίες αλουμινόχαρτου με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 8,2 γραμμαρίων,

* Αυτοσχέδιο τσιγάρο με κάνναβη και καπνό βάρους 1,2 γραμμαρίων,

* 3 απανθρακωμένα συμπαγή κομμάτια άγνωστης ουσίας, βάρους 185 γραμμαρίων, ένα από τα οποία είχε έντονη οσμή κατεργασμένης κάνναβης (τύπου σοκολάτα),

* 2 τρίφτες και υλικά αυτοσχέδιων συσκευασιών,

* Καμένη ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και ζυγαριά με ελάχιστη μονάδα μέτρησης το 1 γραμμάριο,
καταγραφικό κλειστού κυκλώματος επιτήρησης χώρων και 5 κάμερες,

* 2 κινητά τηλέφωνα,

* Κάλυκες, βολίδες και φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

* Πλήθος απομιμητικών προϊόντων,

* Κυνηγετικό όπλο, το οποίο εξακριβώθηκε ότι ήταν κλεμμένο,

* Πλήθος κυνηγετικών φυσιγγίων 12 cal,

* 65 ευρώ και σιδερογροθιά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, όπου τρεις από αυτούς παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο Ανακριτή, ενώ ένας ακόμη στο αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις