Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Κατάθεση “βόμβα” Καλογρίτσα κατά Παππά

Κατάθεση “βόμβα” Καλογρίτσα κατά Παππά

Για πρώτη φορά, καταθέτοντας ο ίδιος, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας εξαπέλυσε βολές κατά του πρώην υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά και τότε Μεγάρου Μαξίμου σχετικά με όσα διημείφθησαν στα  πλαίσια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο εργολάβος σύμφωνα με πληροφορίες κατέθετε επί 2,5 ώρες ενώπιον της πταισματοδίκη Αμαρουσίου σχετικά με όσα έλαβαν χώρα εκείνη τη χρονική περίοδο και επιβεβαίωσε πλήρως το περιεχόμενο βόμβα της μήνυσης και του υπομνήματος που έχει καταθέσει η εταιρεία του “Τοξότης” για την υπόθεση. Ο Χρήστος Καλογρίτσας εμφανίστηκε…ξεκάθαρος, καθώς φέρεται να κατέθεσε κατηγορηματικά, πως τότε “διεκπεραίωνε εντολές της κυβέρνησης”. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άλλοτε “κόκκινος” εργολάβος αναφέρθηκε, περιγραφικά και αναλυτικά, με λεπτομέρειες στις υποδείξεις και τις διαβεβαιώσεις του τότε υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά αλλά και συνεργατών του, τους οποίους δεν κατονόμασε καθώς δεν ρωτήθηκε γι’ αυτό και αναφέρθηκε αναλυτικά στο παρασκήνιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες που κατέληξε σε φιάσκο.

Click4more: Ο Χρήστος Καλογρίτσας στον πταισματοδίκη για τις “βόμβες” περί στημένου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Καλογρίτσας φέρεται να ανέφερε στην κατάθεση του: “Εκείνη την περίοδο είχα δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, συνεπώς δεν είχα λεφτά για κανάλια. Όταν το είπα στον Παππά μου απάντησε: «Δεν χρειάζονται χρήματα από εσένα. Θα τα βρούμε εμείς. Εμείς το όνομα σου θέλουμε μόνο”».

Στη συνέχεια, πάντα υπό την καθοδήγηση του… “white house”, o Νίκος Παππάς όπως κατέθεσε ο εργολάβος, του είπε ότι βρέθηκαν 25 εκατομμύρια και θα έχει τα 3 για την εγγυητική του διαγωνισμού.

Παράλληλα, ο Χρήστος Καλογρίτσας, κατέθεσε πως όταν η CCC υπαναχώρησε, ο Νίκος Παππάς του είπε ότι αφού δεν έκαναν κανάλι, θα φτιάξουν μία εφημερίδα και καθ’ υπόδειξη του τα 3 εκατομμύρια της εγγυητικής για τον διαγωνισμό, δόθηκαν για την εφημερίδα Documento.

Ήδη, έχουν εξεταστεί οι δύο μάρτυρες που πρότεινε η Τοξότης, στενοί συνεργάτες του Χρ. Καλογρίτσα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις