Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Καταθέτει ο Ανδρέας Λοβέρδος για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη

Καταθέτει ο Ανδρέας Λοβέρδος για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη

Με τη συνέχιση της κατάθεσης του πρώην υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδου συνεδριάζει σήμερα για πέμπτη φορά το Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου άρχισε η αποδεικτική διαδικασία με πρώτο μάρτυρα τον Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος κατέθεσε για την αναφορά βουλευτών του ΚΙΝΑΛ το 2017, σε βάρος του τότε υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή σχετικά με παράλειψή του να προχωρήσει σε τιμολόγηση των φαρμάκων, το 2015.

Η αναφορά αυτή κατά Κουρουμπλή, σύμφωνα με τον μάρτυρα, διαβιβάστηκε καθυστερημένα στη Βουλή με αποτέλεσμα τυχόν ποινική ευθύνη του κ. Κουρουμπλή να υποπέσει σε παραγραφή.

Ο πρώην υπουργός απέδωσε στην κυρία Τουλουπάκη ευθύνη «ότι δεν έπραξε το καθήκον της», ενώ για τον τότε υπουργό Υγείας Παν. Κουρουμπλή για την μη τιμολόγηση των φαρμάκων υποστήριξε ότι «αντικειμενικά ωφελήθηκαν οι εταιρείες, αλλά δεν ξέρω αν είχε δόλο». Ωστόσο, απαντώντας σε ερωτήσεις για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αν αυτός ήταν πίσω από την απόφαση της κυρίας Τουλουπάκη,  απάντησε «δεν γνωρίζω».

Σε κάθε περίπτωση, η κατάθεση του κ. Λοβέρδου θα συνεχιστεί με την υποβολή ερωτήσεων από την πλευρά της υπεράσπισης του κ. Παπαγγελόπουλου ενώ επόμενη μάρτυρες έχουν κληθεί η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου που κατέθεσε την αναφορά μαζί με τον κ. Λοβέρδο και ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις