Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέα μάχη με την κατάθλιψη για τον συγγραφέα Αύγουστο Κορτώ – Συγκινεί στο facebook

Αύγουστος Κορτώ

Δύσκολες στιγμές για τον συγγραφέα Αύγουστο Κορτώ που δίνει μάχη με την κατάθλιψη. Συγκινεί το μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ, όπως αποκάλυψε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, πάσχει για τέταρτη φορά από κλινική κατάθλιψη.

Στις δύσκολες στιγμές που ζει δεν παραλείπει να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα σε όλους όσοι δίνουν την προσωπική τους μάχη. “Η κατάθλιψη αντιμετωπίζεται και νικιέται.

Το συγκινητικό μήνυμα του Αύγουστου Κορτώ

Φίλες και φίλοι αγαπημένοι,

Τον τελευταίο καιρό, όπως ξέρουν οι δικοί μου άνθρωποι, κι όπως ίσως έχετε συμπεράνει απ’ τις αναρτήσεις μου, πάσχω, για τέταρτη φορά στη ζωή μου (γαμώ το κεφάλι μου δηλαδή) από κλινική κατάθλιψη. Τα πράγματα έχουν φτάσει στο σημείο όπου ζορίζομαι ακόμα και να βγω να πιω έναν καφέ – όλα τα εύκολα ξάφνου γίναν δύσκολα.

Σήμερα, κρατώντας το τελευταίο βιβλιαράκι μου στα χέρια μου, για πρώτη φορά δεν ένιωσα τη σπίθα εκείνη της χαράς που πάντα νιώθω με κάθε καινούριο χάρτινο μωρό.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι ένα μήνυμα απελπισίας, αλλά ένα μήνυμα ελπίδας. Λαμβάνω βοήθεια, λαμβάνω απέραντη αγάπη, κι ελπίζω σύντομα να είμαι καλύτερα.

Και θέλω να θυμάστε, εν ασθενεία συνοδοιπόροι μου, ότι με την κατάλληλη θεραπεία – σε συνδυασμό πολλές φορές με φάρμακα – η κατάθλιψη αντιμετωπίζεται και νικιέται.

Ακόμα κι αν βρίσκεστε στα βαθιά ακόμα, όπως εγώ, θέλω κάθε μέρα να επαναλαμβάνετε στον εαυτό σας – κι ας μην το πιστεύετε, δεν έχει σημασία – τη φράση “Μπορώ να γίνω καλά, και ΘΑ γίνω καλά.”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις