Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Κατέστρεψαν την εντυπωσιακή κουκουβάγια γκράφιτι στο Μεταξουργείο [pics]

Κατέστρεψαν την εντυπωσιακή κουκουβάγια γκράφιτι στο Μεταξουργείο [pics]
Φωτογραφία Facebook / Ιστορίες Γραφιστικής Τρέλας

Όταν τον περασμένο Οκτώβριο η πρόσοψη ενός εγκαταλελειμμένου κτιρίου στη συμβολή των οδών Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Σάμου μετατρεπόταν σε ένα εντυπωσιακό γκράφιτι, στην ομορφιά του οποίου υποκλίθηκαν οι πάντες, ακόμη και διεθνή ΜΜΕ ίσως κάποιοι να περίμεναν τη στιγμή που κάποιον θα το κατέστρεφε. Και να που η Κουκουβάγια της Αθήνας, βανδαλίστηκε.

Κακία ή ζήλεια; Όποιος κι αν είναι ο λόγος έχει έναν κοινό παρονομαστή: τη βλακεία. Γιατί, συγγνώμη κιόλας, μόνο αυτό μπορεί να είναι το κίνητρο κάποιου που καταστρέφει ένα έργο τέχνης. Γιατί τέτοιο ήταν το graffiti που μεταμόρφωσε το εγκαταλελειμμένο κτίριο στο Σταθμό Λαρίσσης.

Μια φωτογραφία που ανέβηκε στη σελίδα Ιστορίες Γραφιστικής Τρέλας στο Facebook πριν από μερικές μέρες δείχνει πως πάνω από την κουκουβάγια, κάποιος ή κάποιοι ανεγκέφαλοι έγραψαν με ροζ σπρέι πάνω από το εντυπωσιακό γκράφιτι, καταστρέφοντάς το. Ευτυχώς, σύμφωνα με ένα σχόλιο κάτω από την ανάρτηση, έγινε γνωστό πως φοιτητές συντηρητές έργων τέχνης του ΤΕΙ Αθήνας οργώνουν άμεσα καθαρισμό.

Η κουκουβάγια της Αθήνας (σύμβολο άλλωστε της πόλης) ήταν έμπνευση ενός από τους κορυφαίους street artists, του WD και δημιουργήθηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ “Το μικρό Παρίσι των Αθηνών”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε