Ελλάδα

Καθαρά Δευτέρα με μέτρα σημαίνει χαρταετός στα δυο χιλιόμετρα ή… μαραθώνιος

Το 2020 η Καθαρά Δευτέρα δεν είχε μέτρα, ζούσαμε ακόμη στην «παγωμάρα» πως είχε βρεθεί το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας. Ένα χρόνο μετά είμαστε ακόμη σε lockdown, το οποίο μάλλον θα παραταθεί για άλλες δυο εβδομάδες και φέτος ο χαρταετός θα πετάξει… κοντά στο σπίτι.

Παρασκευή σήμερα (12.03.2021) και συνεδριάζει η Επιτροπή των ειδικών. Το να υπάρξουν νέα μέτρα δεν μπορεί και να αποκλειστεί. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα υπάρξει άρση των όσων ισχύουν έως σήμερα. Μοιραία, η Καθαρά Δευτέρα θα γίνει με μέτρα, αποστάσεις, μάσκες και ο χαρταετός θα πετάξει είτε κοντά στο σπίτι, είτε στα δυο χιλιόμετρα από εκεί ή αν έχει αντοχές για ποδήλατο ή βάδην, πάει και πιο μακριά.

Τα μέτρα για την Καθαρά Δευτέρα θα είναι «αυστηρή τήρηση των όσων ισχύουν». Και χαρταετός μέσα στο δήμο μας. Ή στα δυο χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι αν θέλουμε να μετακινηθούμε με αυτοκίνητο.

Click4more Κυριαρχεί η βρετανική μετάλλαξη – «Ούτε σκέψη για άρση μέτρων»

Κι αν κάποιος θέλει να πάει να πετάξει τον χαρταετό πιο μακριά; Θα πρέπει να πάει με τα πόδια, αφού δεν υπάρχει χιλιομετρικός «κόφτης» για κίνηση με τα πόδια.

Άρα: Καθαρά Δευτέρα σε lockdown, sms 6 στο 13033 για χαρταετό είτε κοντά στο σπίτι, είτε στα δυο χιλιόμετρα απ’ αυτό με αυτοκίνητο, είτε… μαραθώνιος με τα πόδια.

Αυτά αναμένεται να πει ο Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα: συστάσεις για προσοχή, για εφαρμογή των μέτρων, για χαρταετό σε σημείο κοντά στο σπίτι και όχι συνωστισμούς. Αναμένεται να ανακοινώσει επίσης την παράταση του lockdown ίσως και για δυο εβδομάδες, όπως ζητούν οι ειδικοί αλλά και το ποιες περιοχές θα μπουν σε «βαθύ κόκκινο».

Όσον αφορά στην Καθαρά Δευτέρα το μεγαλύτερο ζητούμενο είναι να μην υπάρξει συνωστισμός. Και ο καιρός αλλά και η Καθαρά Δευτέρα «σημαίνουν» έξοδος και ύπαιθρος, ο χαρταετός είναι παράδοση αλλά αν όλα αυτά γίνουν με αποστάσεις, δεν υπάρξει ζήτημα.

Το είπε άλλωστε και ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στο iatropedia.gr: «Εκείνο που πρέπει να έχουμε στη σκέψη μας διαρκώς, είναι ότι οι δραστηριότητες υπαίθρου, εφόσον δεν υπάρχει συνωστισμός, δεν επιβαρύνουν την πανδημία. Αλλά μόνο όταν δεν υπάρχει συνωστισμός. Βοηθούν τους ανθρώπους να αντέξουν τη διάρκεια των μέτρων μέσω της ψυχικής ανάτασης που προσφέρουν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η κακοκαιρία Erminio σφυροκοπά τη χώρα: Συνεχίζονται οι ισχυρές καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι – Σε συναγερμό 11 περιοχές
Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 μποφόρ, ενώ το απόκοσμο σκηνικό με την αφρικανική σκόνη σε Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα θα συνεχιστεί - Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο
Κακοκαιρία στην Αττική
Ένας νεκρός στη Νέα Μάκρη από την κακοκαιρία Erminio - Πλημμύρισε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής
Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 500 κλήσεις - Η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην Αττική, όπου από το πρωί της Τετάρτης εκδηλώνονται έντονες βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι
Καταστροφές μετά από πλημμύρες 10
Βιολάντα: Το πόρισμα του ΕΜΠ για τα αίτια της διάβρωσης του υπόγειου σωλήνα από όπου διέρρευσε το προπάνιο και έγινε η έκρηξη
Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου παραμένει προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν άλλα δύο στελέχη της εταιρείας
Το εργοστάσιο της Βιολάντα μετά τη φονική έκρηξη
12
Σαρώνει η κακοκαιρία Erminio: Δύο περιοχές σε κόκκινο συναγερμό, μέχρι πότε θα διαρκέσει η σκόνη
Συνεχίζεται και την Πέμπτη η κακοκαιρία με έντονες βροχές και ισχυρές καταιγίδες στα περισσότερα τμήματα της χώρας, ισχυρούς ανέμους και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, έως 7 μποφόρ, στο Αιγαίο
Αφρικανική σκόνη