Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Καθαρίστριες: Silver alert για Πολάκη – Αγνοείται από τις 26 Μαΐου [pics, video]

Καθαρίστριες: Silver alert για Πολάκη – Αγνοείται από τις 26 Μαΐου [pics, video]

Περίπου 30 καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου έκαναν καθιστική διαμαρτυρία στην ΗρώδουΑαττικού μπροστά στις δύο κλούβες των ΜΑΤ που έκλειναν κάθετα την οδό στις εννέα το πρωί.

Δημιουργήθηκε ένταση όταν οι γυναίκες προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Αφού έκαναν 2 – 3 προσπάθειες χωρίς αποτέλεσμα έφυγαν όλες και προσπάθησαν να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμουαπό την οδό Ρηγίλλης. Και αυτή οδός ήταν κλειστή όμως με κλούβες των ματ. Δημιουργήθηκε και εκεί ένταση και μάλιστα μία γυναίκα από τη ζέστη και από την πίεση λιποθύμησε. Ανάμεσα στις καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου που διαμαρτύρονται υπάρχει και μία έγκυος πέντε μηνών. Οι καθαρίστριες έφυγαν από την Ρηγίλλης πριν από πέντε λεπτά επέστρεψαν στην Ηρώδου Αττικού. Μετά από επικοινωνία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ με το γραφείο του Χριστόφορου Βερναρδάκη τους υποσχέθηκαν συνάντηση με αρμόδιους την ερχόμενη Παρασκευή στις 11 το πρωί στο υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης. Εκεί θα βρίσκονται εκπρόσωποι της κυβέρνησης εκπρόσωποι του υπουργείου ανάπτυξης και άλλοι φορείς. Οι καθαρίστριες ζητούν να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους που λήγουν στο τέλος Αυγούστου.

Οι στιγμές της έντασης

Ένταση σημειώθηκε τόσο στην συμβολή της Βασιλίσσης Σοφίας με την Ηρώδου Αττικού με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό να επιχειρεί να περάσει μαζί με τις διαδηλώτριες προς το Μέγαρο Μαξίμου. Οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου προσπάθησαν να περάσουν στο Μαξίμου από την οδό Ρηγίλλης αφού δεν τα κατάφεραν από το σημείο που έκαναν την καθιστική διαμαρτυρία. Όμως, εκεί τους περίμενε άλλη μία κλούβα ματ και τις απώθησε. Εκεί ήταν που λιποθύμησε και μία απ’ αυτές.

Ανάμεσα στις διαμαρτυρόμενες και μια γυναίκα που είναι έγκυος

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έγινε στην συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου Αττικού από την ΠΟΕΔΗΝ και τις καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου. Παντού υπήρχαν κλούβες της αστυνομίας που έκλειναν την πρόσβαση στην Ηρώδου Αττικού. Τα συνθήματα πολλά και κάποια στρέφονταν και κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

«Η κυβέρνηση των πολλών παίρνει το ψωμί των λίγων καθαριστριών του Δρομοκαΐτειου», είναι ένα από αυτά και πανέρια με ψωμιά συμπληρώνουν το σκηνικό.

Ρεπορτάζ: Έφη Κουλοχέρη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις