Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Καθηγητής ΕΚΠΑ: Ο Γαβρόγλου ανακοίνωσε εισαγωγή φοιτητών σε Τμήματα που δεν υπάρχουν!

ΕΚΠΑ

Αύξηση εισακτέων για “προφανείς ψηφοθηρικούς λόγους” χωρίς ωστόσο να υπάρχουν οι απαραίτητες συνθήκες καταγγέλλει καθηγητής του ΕΚΠΑ.

Εισαγωγή φοιτητών σε Τμήματα του ΕΚΠΑ που ακόμη δεν έχουν δημιουργηθεί, δεν έχουν καθηγητές και στερούνται υλικοτεχνικής υποδομής, καταγγέλλει ο καθηγητής Ιατρικής Φυσικής, Ευστάθιος Ευσταθόπουλος.

“Πέρα από το γεγονός της σημαντικής αύξησης των προβλεπόμενων θέσεων εισακτέων κατά περισσότερες από 3.500 θέσεις, που γίνεται χωρίς να υπολογίζεται η ποιοτική διάσταση της εκπαίδευσης για προφανείς ψηφοθηρικούς λόγους κατά την άποψη μου, υπάρχουν πολλά σημεία τα οποία είναι δυσάρεστα και άκρως προβληματικά”, επισημαίνει ο καθηγητής του ΕΚΠΑ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά,  για το ΕΚΠΑ εντάχθηκαν στον πίνακα των τμημάτων που πρόκειται να δεχθούν φοιτητές 7 νέα τμήματα, τα 5 από αυτά στα Ψαχνά Ευβοίας, με “εξωπραγματικούς αριθμούς φοιτητών (έως και 300) ειδικά για νέα τμήματα”.

Ποιά είναι η πραγματικότητα για τα νέα Τμήματα που αποτυπώνει ο κ. Ευσταθόπουλος, που όπως λέει είναι σε γνώση του υπουργού Παιδείας:

  • δεν διαθέτουν προγράμματα σπουδών
  • δεν διαθέτουν καθηγητές
  • δεν διαθέτουν καμία υλικοτεχνική υποδομή σχεδιασμένη για το αντικείμενο που πρόκειται να θεραπεύσουν
  • δεν διαθέτουν τους απαραίτητους χώρους για να υποδεχθούν τους 1.100 νέους φοιτητές στα Ψαχνά Ευβοίας.

“Με αυτά τα δεδομένα είναι προφανές ότι δε μπορούν να λειτουργήσουν το Σεπτέμβριο και να εκπαιδεύσουν φοιτητές. Με την πρακτική που ακολουθεί ο Υπουργός, στην πράξη υπονομεύει τα νέα τμήματα, τη φήμη τους, αλλά και τη φήμη του ΕΚΠΑ. Επιπλέον, εμπαίζει τους επίδοξους φοιτητές των τμημάτων αυτών και τις οικογένειες τους, καθώς τους υπόσχεται σπουδές που το ίδρυμα μας δεν μπορεί να παρέχει”, σημειώνει ο κ. Ευσταθόπουλος.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις