Ελλάδα

Καθηγήτρια Ψαλτοπούλου: Αυτά είναι τα μακροχρόνια συμπτώματα που αφήνει ο κορονοϊός

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η παθολόγος και καθηγήτρια επιδημιολογίας, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, μίλησε στο LiveNews, για τις μακροχρόνιες συνέπειες του κορονοϊού, λέγοντας ότι «όσο πιο βαριά νοσεί κάποιος, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα, για συμπτώματα που θα διαρκέσουν για 6 έως 12 μήνες».

Σύμφωνα με την κυρία Ψαλτοπούλου, οι μακροχρόνιες συνέπειες της νόσησης με covid ενδέχεται να είναι:

– Κόπωση ή μυϊκή αδυναμία

– Ψυχολογικά συμπτώματα, ειδικά σε γυναίκες άγχος και κατάθλιψη.

«Όσο βαρύτερα μας χτυπήσει ο κορονοϊός, παραμένει η δύσπνοια και ο βήχας» πρόσθεσε ενώ έκανε λόγο για πιθανές διαταραχές μεταβολισμού γλυκόζης, του θυρεοειδή αλλά και πιθανά προβλήματα στα νεφρά και ενδεχόμενη διαταραχή του σπέρματος για τους άνδρες.

Παράλληλα, όπως είπε, ο κορονοϊός μπορεί να προκαλέσει οξείδωση των αγγείων, πρόβλημα στην καρδιά, με κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια ή καρδιακή δυσλειτουργία.

«Το δραματικό είναι ότι αυτός ο ιός προκαλεί πολυοργανική δυσλειτουργία. Kαταστρέφει όλο τον οργανισμό» διευκρίνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοβαρό τροχαίο στην Εθνική οδό Ναυπακτίας - Ιτέας με 2 τραυματίες: Αυτοκίνητο καρφώθηκε στις προστατευτικές μπάρες
Τραυματίστηκαν δύο από τους τρεις επιβαίνοντες, οι οποίοι παρελήφθησαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Πάτρας για την παροχή ιατρικής φροντίδας
Τροχαίο στη Ναύπακτο