Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Καύσωνας Κλέων: Κορύφωση με 44άρια και 30άρια τη νύχτα – 10 περιοχές θα «βράσουν», η πρόβλεψη Αρνιακού στο newsit.gr

Καύσωνας Κλέων: Κορύφωση με 44άρια και 30άρια τη νύχτα – 10 περιοχές θα «βράσουν», η πρόβλεψη Αρνιακού στο newsit.gr

Το κύμα του καύσωνα Κλέων εξακολουθεί να πλήττει τη χώρα μας, με την σημερινή ημέρα να είναι η πιο θερμή, αφού ο υδράργυρος θα χτυπήσει «κόκκινο» σε πολλές περιοχές. Ο γνωστός μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός μιλάει στο newsit.gr για την πορεία του.

«Κορυφώνεται σήμερα, Παρασκευή (14.07.23) ο καύσωνας Κλέων με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να σημειώνονται πάλι, στις γνωστές κλειστές πεδινές περιοχές, όπως είναι οι πεδιάδες της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου, στην Αττικοβοιωτία και ιδιαίτερα στην Αττική στα δυτικότερα προάστια, στην Αργολίδα, στην Λακωνία, στην Ηλεία, στην Αιτωλοακαρνανία και στην πεδιάδα της Άρτας», σημειώνει ο Τάσος Αρνιακός.

«Σε αυτές τις περιοχές, ο υδράργυρος θα χτυπήσει «κόκκινο», αφού αναμένεται να φτάσει τους 42 βαθμούς Κελσίου, δεν αποκλείεται και τους 43, μπορεί και τους 44 τοπικά», όπως προσθέτει ο ίδιος.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα στην Αττική, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, περιμένουμε τον υδράργυρο να «αγγίξει» τους 41 με 42 βαθμούς.

Σήμερα το βράδυ, όπως τονίζει ο κ. Αρνιακός, «τα πράγματα θα είναι άσχημα, καθώς και η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου».

Μικρή υποχώρηση από Σάββατο – SOS για πυρκαγιές την Κυριακή

Από το Σάββατο σιγά σιγά θα ξεκινήσει μια μικρή υποχώρηση και ο υδράργυρος θα φτάσει τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. «Την Κυριακή περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερη υποχώρηση, καθώς το μελτέμι στο Αιγαίο θα φρεσκάρει, με αποτέλεσμα να έχουμε τον υδράργυρο στους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Δευτέρα στους 38 με 39. Η μικρή αυτή υποχώρηση του υδραργύρου λόγω του μελτεμιού, ενέχει τον κίνδυνο για πυρκαγιές. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή διότι μετά από έναν τόσο δυνατό καύσωνα που έχει ξεραθεί η γη και υπάρχει και πολύ καύσιμη ύλη και υπάρχει κίνδυνος για πυρκαγιές», σημειώνει εφιστώντας την προσοχή των πολιτών.

Από Τετάρτη «σκαρφαλώνει» και πάλι ο υδράργυρος

Η υποχώρηση του υδραργύρου θα διατηρηθεί μέχρι την Τρίτη. Από την Τετάρτη και μετά περιμένουμε πάλι νέο κύμα καύσωνα με τον υδράργυρο να φτάνει πάλι τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

«Τα νησιά θα έχουν λίγο χαμηλότερες θερμοκρασίες λόγω της θάλασσας, αλλά η υγρασία εκεί θα είναι περισσότερη οπότε η αισθητή θερμοκρασία θα είναι περίπου ίδια», καταλήγει ο μετεωρολόγος.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις