Παρασκευή, 19 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Καύσωνας: Οι αρχαιολογικοί χώροι που θα ανοίξουν στις 5 το απόγευμα – Ποιοι λειτουργούν κανονικά

Καύσωνας: Οι αρχαιολογικοί χώροι που θα ανοίξουν στις 5 το απόγευμα – Ποιοι λειτουργούν κανονικά

Ο καύσωνας εγκυμονεί κινδύνους για όσους βρίσκονται σε σημεία όπως είναι οι αρχαιολογικοί χώροι, γι’ αυτό και κάποιοι είναι κλειστοί και θα ανοίξουν στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης (13.06.2024).

Το υπουργείο Πολιτισμού με ανακοίνωσή του αναφέρει ποιοι από τους αρχαιολογικούς χώρους θα μείνουν είναι κλειστοί από τις 12 ως τις 5 το απόγευμα λόγω του καύσωνα και ποιοι λειτουργούν κανονικά. 

Στην ανακοίνωση αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα Πέμπτη 13-06-2024 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), λόγω της επικράτησης υψηλών θερμοκρασιών σε μεγάλο μέρος της χώρας και στο πλαίσιο λήψης μέτρων προστασίας από τους κινδύνους, που προέρχονται από την εκδήλωση αυτών των φαινομένων, οι αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων έχουν ήδη ενημερώσει τα τοπικά ΜΜΕ, τους τουριστικούς πράκτορες και το κοινό, ως προς τα ωράρια λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων.

Επαναλαμβάνουμε ότι οι μείζονος σημασίας και επισκεψιμότητας αρχαιολογικοί χώροι Δελφών, Ολυμπίας, Μυκηνών, Επιδαύρου, Κνωσού, Δωδώνης, καθώς και των Π.Ε. Κορινθίας, Αιτωλοακαρνανίας, ν. Κέρκυρας, θα παραμείνουν ανοιχτοί σύμφωνα με το καθορισμένο ωράριό τους, όπως και οι αρχαιολογικοί χώροι των Περιφερειών Ηπείρου, Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας εκτός των Π.Ε. Μαγνησίας και Τρικάλων.

Οι αρχαιολογικοί χώροι στις ΠΕ Κρήτης, ΠΕ Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Πελοποννήσου και Αττικής συμπεριλαμβανομένων και των αρχαιολογικών χώρων της Εφορείας Αρχαιοτήτων της Πόλης των Αθηνών θα παραμείνουν κλειστοί κατά τις μεσημβρινές ώρες από 12.00 μμ έως 17.00 μμ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις