Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Καύσωνας: Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» – Καυτές νύχτες και συνθήκες δυσφορίας στα νησιά

Καύσωνας: Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» – Καυτές νύχτες και συνθήκες δυσφορίας στα νησιά
φωτό Reuters

«Σε τροχιά σύγκρουσης με τον καύσωνα του φετινού καλοκαιριού βρίσκεται η χώρα μας» σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, ο οποίος έδωσε στο newsit.gr τη δική του πρόγνωση για τον καιρό και τον υδράργυρο που θα «χτυπήσει» κόκκινο!

Ο Τάσο Αρνιακό τονίζει ότι «από την Τετάρτη ουσιαστικά και μετά, ο υδράργυρος θα χτυπήσει κόκκινο 42- 44 βαθμούς Κελσίου στις κλειστές, πεδινές, ηπειρωτικές περιοχές μακριά από τη θάλασσα όπως είναι οι πεδιάδες της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Αργολίδας, της Λακωνίας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Δείτε εδώ τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για τον καύσωνα

Στις υπόλοιπες θαλασσινές και νησιωτικές περιοχές, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 37, 38 βαθμούς κελσίου και οριακά στις πεδιάδες της Κρήτης μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 40. Όμως στα νησιά η υγρασία θα είναι πολύ μεγάλη, οπότε η δυσφορία θα είναι σαν να έχουν εκείνες οι περιοχές 40 βαθμούς κελσίου».

«Καυτές» νύχτες

«Το κακό είναι ότι την Πέμπτη, Την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο το βράδυ, ο υδράργυρος δεν θα πέφτει πολύ τη νύχτα στα μεγάλα αστικά κέντρα κάτω από τους 30, 31 βαθμούς Κελσίου. Αυτό σημαίνει ότι οι νύχτες θα είναι δύσκολες λόγω της τσιμεντοποίησης των μεγάλων πόλεων οπότε δεν θα ησυχάσουμε ούτε το βράδυ.

Δείτε εδώ τις οδηγίες της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας για τον καύσωνα

Χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία μέχρι την Δευτέρα – Τρίτη που πιστεύουμε σιγά-σιγά ότι θα αρχίσει να πέφτει σιγά-σιγά η θερμοκρασία, αλλά όχι πολύ χαμηλά, δύο με τρεις βαθμούς κάτω από 40 βαθμούς Κελσίου. Έπεται συνέχεια και θα περιμένουμε να δούμε πως θα είναι την Τετάρτη της επόμενης εβδομάδας».

Δείτε LIVE την πορεία του καύσωνα από το windy.com

Οι πιο ζεστές περιοχές της Αττικής

Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό «μέσα στο παιχνίδι των υψηλών θερμοκρασιών είναι και η Αττική και κυρίως στα δυτικά κομμάτια της όπως είναι ο Ασπρόπυργος η Ελευσίνα η Σαλαμίνα ακόμα και στο στενό πυρήνα της πρωτεύουσας Καλλιθέα, τα Πατήσια, το Μοσχάτο, Αμπελόκηποι και αυτές τις συνοικίες, θα βρεθούν στο μάτι του καύσωνα χρειάζεται μεγάλη προσοχή να αποφεύγονται οι μετακινήσεις σε άτομα που έχουν προβλήματα μεγάλες ηλικίες τα παιδιά και απαραίτητα νερό καπέλο γυαλιά άσπρα ρούχα και κατά το δυνατόν αποφυγή των μετακινήσεων αν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη».

Πίνακας από το meteo.gr

Ταυτόχρονα, όπως τονίζει το meteo.gr με την επικράτηση θερμών και ξηρών συνθηκών στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες αναμένουμε σταδιακή επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών και άνοδο της επικινδυνότητας για εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών σε μεγάλο μέρος της χώρας μας.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις