Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Καύσωνας: Πρόστιμα 110.000 ευρώ από την Επιθεώρηση Εργασίας για μη τήρηση των μέτρων θερμικής καταπόνησης εργαζομένων

Καύσωνας: Πρόστιμα 110.000 ευρώ από την Επιθεώρηση Εργασίας για μη τήρηση των μέτρων θερμικής καταπόνησης εργαζομένων

Στα 110.000 ευρώ ανέρχονται συνολικά τα πρόστιμα από την Επιθεώρηση Εργασίας για τη μη τήρηση των μέτρων θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων κατά τη διάρκεια του καύσωνα.

Ειδικότερα, ξεκίνησαν τα πρόστιμα και τα διοικητικά μέτρα παύσης εργασιών από τα κλιμάκια Επιθεώρησης Εργασίας, μετά από 641 ελέγχους για την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων, κατά τη διάρκεια του καύσωνα.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τις 14 μέχρι τις 26 Ιουλίου σε ώρες που είχαν θεσπιστεί ειδικές ρυθμίσεις μετά από σχετική υπουργική απόφαση για τις εξωτερικές εργασίας, όπως οι διανομείς, τα εργοτάξια, οι οικοδομές κ.α.

Από τους 641 ελέγχους, στις 55 περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ποσού 110.000 ευρώ, ενώ σε 18 από αυτές αποφασίστηκε η παύση εργασίας. Σημειώνεται ότι στις 179 περιπτώσεις έγιναν έλεγχοι σε διανομείς.

 

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκαν πρόσθετα αυτών που γίνονται με βάση το ετήσιο επιχειρησιακό σχέδιο της Επιθεώρησης Εργασίας και επιπλέον των ελέγχων που διεξάγονται σε δραστηριότητες σχετικές με τον τουρισμό, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις