Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Καύσωνας – Τάσος Αρνιακός: Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη (27/07)

Καύσωνας – Τάσος Αρνιακός: Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη (27/07)

Ένα δυνατό κύμα καύσωνα πλήττει την χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, με τη σημερινή (23.07.2023) να χαρακτηρίζεται ως η πιο ζεστή. Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, μιλάει στο newsit.gr, για τις περιοχές, όπου ο υδράργυρος χτύπησε σήμερα… κόκκινο, αλλά και για το πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο τις επόμενες ημέρες.

“Ο υδράργυρος σήμερα, έφτασε τους 46,4 βαθμούς Κελσίου, γύρω στις 3 το μεσημέρι, στην περιοχή του Γυθείου, τους 45 βαθμούς στο Κροκεές, 46 στο Κρανίδι, 45 στην Καλαμάτα, στην Σπάρτη 44, στην Φθιώτιδα 44, ακόμα και στην Αττική, στην Νέα Φιλαδέλφεια και στην Ελευσίνα ειχαμε 44 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Καλλιθέα και τους Αμπελόκηπους τους 43″, σημειώνει ο Τάσος Αρνιακός.

Ωστόσο, παρά την μικρή υποχώρηση που θα έχουμε τη Δευτέρα (24.07.2023), η θερμοκρασία απ’ ό,τι φαίνεται, θα φτάσει πάλι τους 41-42 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, τη Δευτέρα, περιμένουμε στην Αττική 39-40 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη, όμως, “περιμένουμε νέα άνοδο που θα φτάσει και πάλι τους 42 με 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Τετάρτη τους 43- 44 πάλι στα ηπειρωτικά” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σταδιακή υποχώρηση, “αισθητή θα έλεγα, περιμένουμε από την Πέμπτη (27.07.2023) και μετά, με τον υδράργυρο να υποχωρεί 6 με 8 βαθμούς Κελσίου. Μέχρι την Πέμπτη θα έχουμε αρκετές καυτές ημέρες, όχι όμως σαν την σημερινή. Η υποχώρηση της θερμοκρασίας θα οφείλεται στην ενίσχυση, δυστυχώς, των ανέμων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται με τις πυρκαγιές που μαίνονται. Περιμένουμε και κάποιες τοπικές βροχές και μπόρες κυρίως στα ηπειρωτικά, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα και πιο συγκεκριμένα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη” καταλήγει ο μετεωρολόγος.

Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις