Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Κέα: Η ιδανική πρόταση για όσους αναζητούν κι άλλες διακοπές

Κέα: Η ιδανική πρόταση για όσους αναζητούν κι άλλες διακοπές

Η Κέα είναι ο απόλυτος εκδρομικός προορισμός όχι μόνο λόγω της κοντινής της απόστασης απ´ την Αθήνα, αλλά και επειδή έχει να προσφέρει μια ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία σε κάθε επισκέπτη.

Καταπράσινη φύση, μέρη γεμάτα ιστορία και υπέροχες ακτές μπλέκονται, δημιουργώντας έναν τόπο που δεν πρέπει να χάσεις ευκαιρία να επισκεφτείς. Πάμε λοιπόν να περιηγηθούμε στο μοναδικό Τζιώτικο τοπίο…

Η καρδιά της Κέας χτυπάει στην πρωτεύουσα της, την Ιουλίδα, χτισμένη στα ακριβή εδάφη της αρχαίας προκατόχου της θα σε σαγηνεύσει πλήρως με την αρχιτεκτονική της.

Παραδοσιακά ολόλευκα σπίτια με σκεπές φτιαγμένες από κεραμίδια, υπέροχα μονοπάτια και διάχυτα σκαλοπάτια θα σου ξετυλίξουν σιγά σιγά το κουβάρι του σκηνικού της.

Ετοιμάζοντας βαλίτσα, φρόντισε να έχεις μαζί σου κατεξοχήν άνετα παπούτσια, αφού ο τόπος της Τζιας, είναι ο πλέον κατάλληλος για να τον απολαύσεις πεζοπορώντας.

Ξεκινά θαυμάζοντας το δημαρχείο, ένα απ´ τα έργα του μεγάλου αρχιτέκτονα Ερνστ Τσιλέρ, αλλά και τα εκθέματα του αρχαιολογικού μουσείου, που αφηγούνται την μακραίωνη ιστορία του νησιού.

Περπάτησε στα δρομάκια που θα σε οδηγήσουν στο «Λέοντα» το σήμα κατατεθέν του τόπου, οπού σκαλισμένος στα βράχια από τον 6ο αιώνα Π.Χ. στέκεται άγρυπνος προστάτης των κατοίκων της πόλης.

Επισκέψου το ενετικό κάστρο των οχτώ και πλέον αιώνων για να δεις από κοντά τις κατοικίες των πλουσίων εμπόρων και γαιοκτημόνων της εποχής, ενώ μην ξεχάσεις να κανείς σίγουρα μια στάση στον Πύργο της Αγίας Μαρίνας με τη βορεινή του πλευρά να στέκει αγέρωχη στο πέρασμα των χρόνων.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις