Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

ΚΕΑ στο keaprogram – Ξεκίνησε η πληρωμή σε 273.913 δικαιούχους

keaprogram

Στο keaprogram ανακοινώθηκε ότι ξεκίνησε η πληρωμή του ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλλελεγγύης). Το πρόγραμμα αφορά συνολικά 610.825 άτομα.

Ξεκίνησε η πληρωμή ΚΕΑ – Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος για τον μήνα Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το keaprogram. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Η πληρωμή αφορά όσους δικαιούχους, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Αυγούστου 2017. Το ποσό των 63.796.674,70 ευρώ καταβάλλεται σε 273.913 δικαιούχους και αφορά συνολικά 610.825 άτομα.

Η πληρωμή του ΚΕΑ – Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στους δικαιούχους

Η πληρωμή πραγματοποιείται με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών. Αυτό συμβαίνει στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί δηλαδή για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

To keaprogram, ενημερώνει ότι οι δικαιούχοι παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται. Πρέπει να απευθύνονται μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους.

ΚΕΑ Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης – Ο στόχος

Το πρόγραμμα ΚΕΑ – Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Το πρόγραμμα βασίζεται σε τρεις πυλώνες: α) την εισοδηματική ενίσχυση, β) τη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης, και γ) τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη.

Επισκεφτείτε τη διαδικτυακή φόρμα του ΚΕΑ, keaprogram, εδώ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις