Ελλάδα

Κεφαλονιά: Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus για την χαρτογράφηση της περιοχής που κάηκε

 Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την δασική πυρκαγιά που έπληξε την Κεφαλονιά (3/7).

Συγκεκριμένα, κατόπιν εντολής του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε ως Εθνικό Σημείο Επαφής την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός επίσης της ενεργοποίησης είναι να βοηθηθεί το έργο των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το κυβερνητικό σχέδιο για το νέο Λύκειο και το Εθνικό Απολυτήριο - Μείωση ύλης, αξιολόγηση και εξεταζόμενων μαθημάτων
Οι προτάσεις του υπουργείου που παρουσίασε η Σοφία Ζαχαράκη στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής τίθενται στον εθνικό διάλογο - Ενίσχυση της Τράπεζας Θεμάτων και συμμετοχή των τάξεων του Λυκείου στον τελικό βαθμό μεταξύ των προτάσεων
Σχολείο
Στην Γερμανία ο πατέρας της Λόρα 10 μέρες αφού την «εντόπισαν» στη Φρανκφούρτη - Ζητήθηκε δείγμα DNA από την μητέρα της 16χρονης
Έχει ενεργοποιηθεί το ευρωπαϊκό δίκτυο δικαστικής συνεργασίας στην Ευρώπη, η γνωστή Eurojust, όπου έχει δοθεί ευρωπαϊκή εισαγγελική εντολή έρευνας για τον εντοπισμό της Λόρα
Λόρα
«Το παραδέχομαι ότι τον χτύπησα, δεν είναι λύση» λέει ο νεαρός που χτύπησε με γκλοπ τον κουρέα στην Πύλο
«Τον χτύπησα μερικές φορές με το γκλοπ που είχα, μόνος μου το πέταξα, δεν μου έφυγε από τα χέρια, το πέταξα μόνος μου, συνέχισα να τον χτυπάω άλλο λίγο με τα χέρια», λέει ο 25χρονος
Πύλος