Ελλάδα

Κεφαλονιά: Καταστροφές από την κακοκαιρία – Παιδιά και γονείς εγκλωβίστηκαν σε αυτοκίνητα, πλημμύρισαν σπίτια

Σοβαρά προβλήματα στο νησί από τις έντονες βροχοπτώσεις

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας με έντονες βροχές που έπληξε χθες, Πέμπτη, (13.02.25) την Κεφαλονιά, όπου και παιδιά με γονείς εγκλωβίστηκαν μέσα σε οχήματα, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ σε αρκετές περιοχές σημειώθηκαν κατολισθήσεις.

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε η περιοχή της Λειβαθούς, στη νότια Κεφαλονιά, όπου οι έντονες καιρικές συνθήκες προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, στις μετακινήσεις και στις υποδομές της περιοχής.

Παιδιά και γονείς εγκλωβίστηκαν σε αυτοκίνητα, ενώ πολλοί οδηγοί παρέμειναν επί ώρες αποκλεισμένοι, προσπαθώντας να φύγουν από τη Λειβαθού, σύμφωνα με το kefaloniapress.

Αρκετοί από αυτούς αναγκάστηκαν να κινηθούν προς το Αργοστόλι μέσω εναλλακτικών διαδρομών. Στο μεταξύ, η οδός Λάσσης πλημμύρισε, δημιουργώντας ακόμη ένα επικίνδυνο σημείο στο οδικό δίκτυο.

Ιδιαίτερα κρίσιμη ήταν η κατάσταση στην περιοχή Καρούζα, όπου η χρόνια πληγή των κατολισθήσεων άνοιξε ξανά, αυτή τη φορά με ιδιαίτερα επικίνδυνο τρόπο. Συνεργεία της Περιφέρειας επιχειρήσαν στην περιοχή, προσπαθώντας να ανοίξουν τον δρόμο.

κακοκαιρία στην Κεφαλονιά
Βόχυνας Πόρος – Πηγή φωτογραφίας / kefaloniapress

Σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισε και ο δρόμος Πόρος – Σκάλα, ο οποίος έχει καλυφθεί από τόνους λάσπης και μεγάλες πέτρες που έχουν αποκολληθεί από τις πλαγιές, καθιστώντας τον αδιάβατο.  Η κυκλοφορία έχει διακοπεί, με αποτέλεσμα τα οχήματα που προέρχονται από την Κυλλήνη να αναγκάζονται να ακολουθήσουν τη διαδρομή μέσω Σάμης για να φτάσουν στο Αργοστόλι. 

Στον Πόρο ο Βόχυνας, το ποτάμι που διασχίζει το χωριό δέχτηκε τεράστιες ποσότητες νερού, προκαλώντας την ανησυχία των κατοίκων.

Στο χωριό Κολαΐτη, έξω από το σπίτι του Μπούζου, μεγάλο μέρος του δρόμου υποχώρησε, δημιουργώντας σοβαρότατο πρόβλημα στη διέλευση.

Στα Σβορωνάτα και τα Μεταξάτα, οι δρόμοι καλύφθηκαν από ορμητικά νερά, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αυλές και τουλάχιστον δύο κατοικίες στην περιοχή των Μεταξάτων. Κάτοικοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να προστατεύσουν τις περιουσίες τους, ενώ η αγωνία για τις επόμενες ώρες είναι έντονη.

Η κατάσταση αυτή έχει άμεσες επιπτώσεις στη μεταφορά μαθητών, καθώς όλα δείχνουν ότι το σχολικό λεωφορείο δεν θα μπορέσει να περάσει το πρωί της Παρασκευής.

Γιατί δεν ενεργοποιήθηκε το 112;

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για την κακοκαιρία που έπληξε την Κεφαλονιά έστειλε ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, διερωτώμενος: «Γιατί δεν ενεργοποιήθηκε το 112 στην Κεφαλονιά;

«Σήμερα κάποιοι θεώρησαν χρήσιμο να αναλωθούν για τον αν θα χιονίσει την Τσικνοπέμπτη.

Κάποιοι άλλοι σχολίασαν ( έχουν την συνήθεια να βγαίνουν κάθε τόσο για να πούνε μια εξυπνάδα-μπαρούφα ) με χαρακτηρισμούς  τη δήθεν κόντρα μετεωρολόγων» έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook.

 

«Ερώτηση:

Δεν ξεστραβώνεστε καλύτερα να σώσετε την περιουσία  του κόσμου; Πήρατε χαμπάρι ότι πριν λίγες ώρες πνίγηκε η Κεφαλονιά;».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ταλαιπωρία δίχως τέλος για τους ταξιδιώτες των Χριστουγέννων - Εκτροπές, παρατημένα τρακτέρ και ουρές χιλιομέτρων
Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, η κατάσταση να είναι κάπως καλύτερη αφενός γιατί τα τρακτέρ έχουν πλέον σταθμεύσει στα δεξιά των δρόμων και αφετέρου γιατί η έξοδος φαίνεται να κορυφώθηκε χθες
Ουρές χιλιομέτρων την Τρίτη
30
Καιρός σήμερα: Ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας – Καταιγίδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 14 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ 10
Κάλαντα με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και τους οδηγούς να ελπίζουν να αποφύγουν τους χωματόδρομους - Η Οδύσσεια των εκδρομέων
Για την Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου αισιοδοξεί ότι η βελτιωμένη εικόνα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο που επικράτησε τις βραδινές ώρες, θα συνεχιστεί
Οδύσσεια των εκδρομέων των γιορτών
46