Ελλάδα

Κεραμέως για τις επιθέσεις στην καθηγήτρια του ΕΚΠΑ: Οποιαδήποτε απόπειρα περιορισμού της ελευθερίας έκφρασης μας βρίσκει απέναντι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Θεμελιώδες το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση», υπογράμμισε η Νίκη Κεραμέως που συναντήθηκε με την Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου. Πρόκειται για την πρόεδρο του Τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ που έγινε αποδέκτης bullying από ομάδα φοιτητών για ανάρτησή της σχετικά με τις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως εξέφρασε τη συμπαράστασή της στην καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου, που έγινε στόχος επιθέσεων από φοιτητές σχόλιο που ανέβασε στα social media με αφορμή τις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη.

Σε δική της ανάρτηση η κ. Κεραμέως ανέφερε, σχετικά: «Το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση είναι θεμελιώδες και η προστασία του αυτονόητη παντού, ιδιαιτέρως δε στα Πανεπιστήμιά μας, χώρους κατ’ εξοχήν προαγωγής της επιστήμης, διακίνησης ιδεών, πνευματικής δημιουργίας. Οποιαδήποτε απόπειρα περιορισμού της ελευθερίας έκφρασης μας βρίσκει απέναντι».

Υπενθυμίζεται ότι μετά μία ανάρτηση στο Facebook που έκανε η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, όπου υποστήριζε ότι οι κινητοποιήσεις για την τραγωδία των Τεμπών «δεν μπορεί να έχουν τοξικότητα ή βία, καθώς αυτά δεν συνάδουν με καμιά διαμαρτυρία, πόσω μάλλον με ένα συλλαλητήριο για μία εθνική τραγωδία».

Μετά την ανάρτηση, φοιτητές αριστερής παράταξης πήγαν στο γραφείο της Βάνας Νικολαΐδου-Κυριανίδου, ζητώντας «να τοποθετηθεί για την αισχρή ανάρτησή της σε σχέση με την κρατική δολοφονία των Τεμπών», επειδή χαρακτήριζε «φασίστες τους φοιτητές που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία».

Επιπλέον, στην είσοδο του κτιρίου της Φιλοσοφικής στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου αναρτήθηκε πανό που ζητάει την παραίτηση της καθηγήτριας από τη θέση της προέδρου του τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στο ΚΑΤ μεταφέρεται η δεύτερη 17χρονη μετά την πτώση της από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας στην Ηλιούπολη
Το κορίτσι μεταφέρεται στο νοσοκομείο ΚΑΤ με τη συνοδεία αστυνομία, ενώ συγκεντρωμένο στο Ασκληπιείο είναι η μητέρα και οι συγγενείς του κοριτσιού που παλεύει να κρατηθεί στη ζωή
Από αυτήν την πολυκατοικία έπεσαν οι δύο 17χρονες
Καρέ καρέ οι δραματικές στιγμές μετά την πτώση των δύο κοριτσιών από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας στην Ηλιούπολη
Στις εικόνες που εξασφάλισε το newsit.gr κάτοικοι τη πολυκατοικίας μετά τον δυνατό χτύπο που άκουσαν από την πτώση των δύο κοριτσιών κατέβηκαν στο πάρκινγκ, ενώ μέσα χρόνο ρεκόρ έφτασαν δύο ασθενοφόρα
Πολυκατοικία 13