Ελλάδα

Κεραμέως στο Live News: Απουσία θα παίρνουν οι μαθητές χωρίς μάσκα

Τον τρόπο με τον οποίο θα επιβάλλονται κυρώσεις στους μαθητές που θα πηγαίνουν χωρίς μάσκα στο σχολείο εξήγησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Υποχρεωτική από 4 ετών η μάσκα.

Απουσία θα παίρνουν οι μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα στο σχολείο, όπως δήλωσε στο Live News και το Νίκο Ευαγγελάτο, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. 

Όπως είπε: «Η χρήση της μάσκας είναι ασφαλής και εκτός από ασφαλής είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, μια ασπίδα που προστατεύει τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει γονιός που θα στείλει το παιδί του σχολείο χωρίς μάσκα. Στο σχολείο πρέπει να φορούν όλοι μάσκα. Αν κάποιος δεν φοράει μάσκα δεν μπορεί να συμμετέχει στις δραστηριότητες του σχολείου. Θα υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες. Δεν θα μπορεί να συμμετέχει μαθητής στην τάξη χωρίς μάσκα. Μιλάμε για την προστασία της δημόσιας υγείας», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Και πρόσθεσε: «Όπως είναι υποχρεωτικό να φοράμε την μάσκα στα μέσα μεταφοράς το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς. Δεν θα μπορεί κανείς να μην φοράει μάσκα στο σχολείο».

Ειδικά για τους μαθητές, η κα Κεραμέως είπε ότι όποιος μαθητής δεν φοράει μάσκα θα παίρνει απουσία. 

Υποχρεωτική από τεσσάρων ετών η μάσκα

Σχετικά με το ποιοι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι από τις μικρές ηλικίες, από 4 ετών και από το προνήπιο, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Τόνισε μάλιστα ότι έχει αποδειχθεί ότι τα πολύ μικρά παιδιά είναι πιο προσαρμοστικά.

«Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση για τη σωστή χρήση της μάσκας».

Προέτρεψε για ακόμα μια φορά τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο σχολείο προκειμένου να μην περνούν πολλές ώρες με τις πιο ευάλωτες ομάδες όπως είναι οι παππούδες και οι γιαγιάδες.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φίλαθλος στην Πάτρα έπαθε έμφραγμα στην προσπάθειά του να σώσει το παιδί του από άγρια επεισόδια σε τοπικό αγώνα
Πήρε στα χέρια του το παιδί του και ξεκίνησε να τρέχει για να το σώσει από τους μανιασμένους οπαδούς - Όταν το μετέφερε σε ασφαλές μέρος ξεκίνησε να νιώθει δυσφορία
ΜΕΘ
Κακοκαιρία λίγων ωρών σήμερα με βροχές και καταιγίδες - Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία στην Κρήτη
Η κακοκαιρία θα φέρει βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά και σταδιακά στη Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά από το μεσημέρι και στη συνέχεια θα εξασθενήσουν
καιρός
Πάνος Ρούτσι και Ζωή Κωνσταντοπούλου με σκούπες μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: «Τιμωρητική η τροπολογία, μην πειράξετε τα παιδιά»
«Εάν ήταν τα παιδιά σας εδώ πέρα, τι θα κάνατε; Είμαστε εδώ ειρηνικά, δεν είμαστε εμείς η απειλή, άλλοι είναι - Τα παιδιά εδώ είναι η οικογένειά μου και έτσι θα παραμείνουμε» λέει ο Πάνος Ρούτσι
Η ομάδα "Μέχρι Τέλους" στο σημείο που είναι γραμμένα τα ονόματα των νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
80