Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κερατσίνι: 4 συλλήψεις για κλοπή αυτοκινήτου – Ο ένας συμμετείχε στην καταδίωξη στο Πέραμα

Κερατσίνι: 4 συλλήψεις για κλοπή αυτοκινήτου – Ο ένας συμμετείχε στην καταδίωξη στο Πέραμα

Τέσσερις νεαροί Ρομά, μεταξύ των οποίων και ένας 15χρονος, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στο Κερατσίνι καθώς προσπάθησαν να κλέψουν ένα αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τις αρχές ο 15χρονος είναι ο ίδιος που είχε διαφύγει τον περασμένο Οκτώβριο στο Πέραμα, κατά την διάρκεια του αιματηρού επεισοδίου, κατά το οποίο οι αστυνομικοί «γάζωσαν» με 38 σφαίρες αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να σκοτώσουν 20χρονο (18χρονο κατά την ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ).

Γεγονός που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και έγινε αιτία, εκτός των άλλων, για αλλαγές στην ηγεσία και τους κανονισμούς λειτουργίας της Άμεσης Δράσης.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την ΓΑΔΑ, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, σήμερα το πρωί (12-2-2022) στο Κερατσίνι, τέσσερις Έλληνες 15,16,19 και 21 ετών καθώς προσπάθησαν να κλέψουν ένα αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα παραβίασαν την πόρτα του οδηγού αλλά έγιναν αντιληπτοί από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και τράπηκαν σε φυγή. Στη συνέχεια επιβιβάσθηκαν σε ένα αυτοκίνητο όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν.

Στο τμήμα ο 15χρονος ανέφερε πως ήταν αυτός που είχε διαφύγει από το Πέραμα, στις 23 Οκτωβρίου 2021, όταν είχε πέσει νεκρός ο φίλος του. Η δήλωση του 15χρονου επιβεβαιώθηκε και από την δακτυλοσκοπική εξέταση που ακολούθησε.

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις νεαροί, όταν εντοπίστηκαν από την ομάδα ΔΙΑΣ στο Κερατσίνι, προσπαθούσαν να κλέψουν ένα ΙΧ μάρκας Hyundai Accent, έχοντας παραβιάσει την πόρτα του οδηγού, ενώ διαπιστώθηκαν φθορές στη μίζα και κάτω από το τιμόνι.

Ιδίου τύπου αυτοκίνητο ήταν και αυτό με το οποίο επιχείρησαν να διαφύγουν, αλλά και αυτό που είχαν πυροβολήσει οι αστυνομικοί στο αιματηρό περιστατικό στο Πέραμα. Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος είχε εμφανιστεί με την δικηγόρο του στα δικαστήρια του Πειραιά, όπου είχε ομολογήσει ότι αυτός οδηγούσε το όχημα την μοιραία μέρα στο Πέραμα και όχι ο φίλος του που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες, όπως είχε αναφερθεί αρχικά.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Hyundai του 21χρονου, με το οποίο επιχείρησαν να διαφύγουν οι 4 νεαροί σήμερα στο Κερατσίνι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις