Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Κερατσίνι: 40χρονος παρίστανε τον ιδιοκτήτη διαμερισμάτων και αποσπούσε προκαταβολές

Κερατσίνι: 40χρονος παρίστανε τον ιδιοκτήτη διαμερισμάτων και αποσπούσε προκαταβολές

Χειροπέδες σε έναν 40χρονο πέρασαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά στο Κερατσίνι, καθώς παρίστανε τον ιδιοκτήτη διαμερισμάτων και αποσπούσε προκαταβολές, από πλήθος ατόμων που ενδιαφέρονταν να ενοικιάσουν τα συγκεκριμένα σπίτια.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, ο άνδρας από τον Αύγουστο του 2021, εξαπατούσε ενοικιαστές και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών και του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, μετά από αναζήτηση διαμερισμάτων προς ενοικίαση μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο, όταν εντόπιζε το «κατάλληλο» διαμέρισμα με γνώμονα την προσέλκυση πολλών ενδιαφερομένων ενοικιαστών και την απόδοση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου ενοικίου, εμφανίζονταν ο ίδιος ως υποψήφιος ενοικιαστής στον ιδιοκτήτη. Αφού ερχόταν σε συμφωνία μαζί του για τη μίσθωση του ακινήτου και τον έπειθε ότι θα καταβάλλει τη χρηματική εγγύηση σε άμεσο χρονικό διάστημα, παραλάμβανε τα κλειδιά. Στη συνέχεια, δημιουργούσε αγγελία σε ιστοσελίδα για την ενοικίαση του εν λόγω ακινήτου, υποδυόμενος τον ιδιοκτήτη. Μέσω τηλεφώνου κανόνιζε τα ραντεβού στον χώρο των ακινήτων και αφού συμφωνούσαν για τη μίσθωση, λάμβανε χρηματικό ποσό ως εγγύηση, εξαπατώντας τους κατ’ αυτόν τον τρόπο. Μάλιστα, για να είναι πειστικός, τους παρέδιδε και κλειδιά που δεν αντιστοιχούσαν στις πόρτες των συγκεκριμένων διαμερισμάτων.

Ο 40χρονος από το κάθε θύμα του λάμβανε χρηματικές εγγυήσεις που κυμαίνονταν από 50 έως 600 ευρώ και το κάθε διαμέρισμα το «νοίκιαζε» σε έως και 5 άτομα ταυτόχρονα.

Οι αστυνομικοί μέχρι τώρα έχουν εξιχνιάσει 25 περιπτώσεις απάτης , ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του δράστη κατασχέθηκαν το ποσό των 2.050 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα.  Ο 40χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις