Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Κερατσίνι: Ο θάνατος της 8χρονης Όλγας επήλθε εντός πέντε λεπτών – Τι λέει η ιατροδικαστική έκθεση

Κερατσίνι

Μαρτυρικό θάνατο από ασφυξία βρήκε η 8χρονη Όλγα στη σιδερένια πόρτα του εργοστασίου στο Κερατσίνι.

Αυτό αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση σύμφωνα με το dikastiko και η οποία αναλύει όλα τα δεδομένα για τον θάνατο του μικρού κοριτσιού στο εργοστάσιο στο Κερατσίνι.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ένα υπάλληλος του εργοστασίου κλείνει την πόρτα βάρους ενός τόνου γύρω στις 17.30 το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου με αποτέλεσμα το μικρό κορίτσι να εγκλωβιστεί.

Χάθηκαν 20 πολύτιμα λεπτά μέχρι ο υπάλληλος να διαπιστώσει πως η 8χρονη βρισκόταν μεταξύ συρόμενης πόρτας και παραστάδας και αντί να την ανοίξει ειδοποίησε τον προϊστάμενο της παραγωγής του εργοστασίου ο οποίος ειδοποίησε τον υπεύθυνο βάρδιας.

Κα οι τρεις φέρεται να πήγαν στο σημείο, άνοιξαν την πόρτα με αποτέλεσμα το 8χρονο κορίτσι, που είχε εγκλωβιστεί σε όρθια θέση, να πέσει στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ τότε ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της οικογένειας το κοριτσάκι μπορεί και να ζούσε αν υπάλληλοι και υπεύθυνοι του εργοστασίου στο Κερατσίνι είχαν κινηθεί άμεσα όταν διαπίστωσαν πως είχε εγκλωβιστεί μεταξύ της μεταλλικής συρόμενης πόρτας.

Μάλιστα ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Μπαρκαγιάννης ανέφερε τότε ότι «ζητάμε πλέον την κακουργηματική δίωξη και τη θεωρούμε απαραίτητη γιατί αν δεν γίνει κακουργηματική πράξη δεν θα γίνει και άρση του απορρήτου». Επίσης κάνει λόγο για ένα αυτοκίνητο και μια μηχανή που βρέθηκαν έξω από το εργαστάσιο με την οικογένεια να ζητά την άρση του βιντεοληπτικού υλικού από άλλες κάμερες εντός και εκτός του εργοστασίου.

Η ιατροδικαστική έκθεση δίνει κάποιες απαντήσεις αναφορικά με τον χρόνο του θανάτου καθώς και, σύμφωνα με το dikastiko, θα μπορούσε μετά τον εγκλωβισμό του κοριτσιού να υπάρξει ιατρική αντίδραση, ακόμα και να σωθεί η ζωή της.

Η έκθεση σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρει πως «ο θάνατος επήλθε συνεπεία συμφόρησης πνευμόνων και πνευμονικού οιδήματος, εντός 5 λεπτών. Επίσης πως δεν βρέθηκαν συντριπτικά κατάγματα» στο κορμάκι της.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις