Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κεραυνοί Reuters κατά κυβέρνησης: “Καμία συγγνώμη, καμία παραίτηση για τους δεκάδες θανάτους στην Αττική”

Κεραυνοί Reuters κατά κυβέρνησης: “Καμία συγγνώμη, καμία παραίτηση για τους δεκάδες θανάτους στην Αττική”
φωτογραφία Reuters

Σκληρή κριτική στην ελληνική κυβέρνηση για την στάση της από την πρώτη κιόλας στιγμή της εθνικής τραγωδίας ασκεί σήμερα το Reuters.

Εν αναμονή της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σήμερα το απόγευμα, σε ανταπόκρισή του απ’ την Αθήνα το Reuters επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται κάτω από πρωτοφανή πίεση για τους θανάτους από τις πυρκαγιές της Δευτέρας (23.7.2018).

Ο ανταποκριτής του Reuters σημειώνει ότι η αντιπολίτευση κατηγόρησε σήμερα την κυβέρνηση για αλαζονεία και μια απόλυτη αποτυχία να προστατεύσει τις ζωές, απαντώντας και πως τα ερωτήματα σχετικά με το πώς πέθαναν τουλάχιστον 86 άνθρωποι στο Μάτι παραμένουν αναπάντητα.

Το δημοσίευμα, αφού επισημαίνει ότι ήτανε μία από τις χειρότερες ελληνικές καταστροφές, σημειώνει τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων στον Πάνο Καμμένο, όταν επισκέφθηκε την πληγείσα περιοχή χθες.

Σήμερα, όμως, που έχει λήξει το τριήμερο πένθος οι αντίπαλοι του Αλέξη Τσίπρα πέρασαν στην επίθεση.

Λήξη του τριήμερου πένθους και βγαίνουν τα μαχαίρια

Το μεγαλύτερο κόμμα αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία, επέκρινε την κυβερνητική συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη το βράδυ, όπου δεν ακούστηκε ούτε μια λέξη συγνώμης.

“Αυτή η κυβέρνηση εξακολουθεί να απογοητεύει στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των ανθρώπων”, δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος, Μαρία Σπυράκη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Τόσκας είχε αναφερθεί σε υποψία εμπρησμού πίσω από την πυρκαγιά της Δευτέρας, όταν και παγιδεύτηκαν δεκάδες άνθρωποι στα αυτοκίνητά τους προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις φλόγες.

Στη χθεσινοβραδινή συνέντευξη Τύπου, προσθέτει το Reuters, η αριστερή κυβέρνηση υπερασπίστηκε τον εαυτό της, λέγοντας ότι δεν υπήρχε χρόνος για να απομακρυνθεί ο κόσμος επειδή η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα.

Ο συντάκτης του άρθρου καυτηριάζει την στάση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από την Τρίτη, όταν και κήρυξε τις τρεις μέρες εθνικού πένθους για τους νεκρούς.

Πυρ και μανία οι κάτοικοι

“Μας άφησαν μόνοι μας για να κάψουμε σαν ποντίκια”, δήλωσε η Χρύσα, μία από τους επιζώντες στο Μάτι, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. “Κανείς δεν ήρθε εδώ για να ζητήσει συγγνώμη, να υποβάλει την παραίτησή του, κανείς”.

Η επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει τεράστια πολιτική ευθύνη γιατί:

“Δεν προστάτεψε τους ανθρώπους με την έγκαιρη υλοποίηση του υπάρχοντος σχεδίου για μία  οργανωμένη και συντονισμένη εκκένωση στις περιοχές που απειλούνταν από τη φωτιά” είπε.

πηγή: Reuters

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις