Ελλάδα

ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ μπαίνουν κάτω από την «ομπρέλα» του νέου Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων

ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ και όλα τα προγράμματα για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων από το αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο, εντάσσονται σε νέο πλαίσιο.

Το νέο νομοσχέδιο για την ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης που παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, προβλέπει τη σύσταση του «Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων» στον οποίο εντάσσονται ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ και όλοι οι, μέχρι σήμερα, εγκεκριμένοι οργανισμοί και φορείς αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.

Ταυτόχρονα συνιστάται και το Εθνικό Δίκτυο Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας (Ε.Δ.Υ.Ψ.Υ.) που διαρθρώνεται σε Περιφερειακά Δίκτυα Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας (ΥΨΥ), τα οποία λειτουργούν στις Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών και διοικούνται από τον αρμόδιο, για θέματα ψυχικής υγείας, Υποδιοικητή Υ.Πε.

Προς υποστήριξη της λειτουργίας του ΕΔΥΨΥ και του ΕΟΠΑΕ, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, και την επίτευξη της βέλτιστης συνέργειας των δομών και ολιστικής αντιμετώπισης των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας δημιουργείται Πληροφοριακό Σύστημα Επιδημιολογικής Καταγραφής και Θεραπευτικής Διαχείρισης ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, με το οποίο θα διασφαλίζεται το θεραπευτικό συνεχές σε ένα ασθενοκεντρικό σύστημα υπηρεσιών.

Το Νομοσχέδιο για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 31 Οκτωβρίου, ο Υφυπουργός Υγείας Δημήτριος Βαρτζόπουλος, παρουσία του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στόχο του Νομοσχεδίου, σύμφωνα με τον κ. Βαρτζόπουλο, αποτελεί «η ριζική αναδιάρθρωση του συστήματος οργάνωσης και διοίκησης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας με σκοπό την εξουδετέρωση του στίγματος και την πλήρη κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού».

Της Γιάννας Σουλάκη/iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καταθέτει σήμερα ο φίλος του 20χρονου που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στην Καλαμαριά - Το μεσημέρι η κηδεία του θύματος
Δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη ο δεύτερος φίλος του 20χρονου - Οπαδικές διαφορές «βλέπουν» οι αρχές για τα κίνητρα της δολοφονίας - Απολογείται την Τρίτη ο 23χρονος που παραδόθηκε
20χρονος
Ο ρόλος των δύο φίλων του 20χρονου θύματος στην Καλαμαριά που αναζητούνται - Οι καταθέσεις που θα ρίξουν φως στην δολοφονία
Οι δύο νεαροί που κατηγορούνται πλέον για επικίνδυνης σωματική βλάβη και κατοχής επικίνδυνων αντικειμένων, φέρονται να είναι πρόθυμοι να προσέλθουν με δικηγόρους στις αρχές και να παραδοθούν
Ο 20χρονος που δολοφονήθηκε στην Καλαμαριά
Σε εξέλιξη έρευνα για τον θάνατο δύο κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού - Απαντήσεις θα δώσουν η νεκροψία και οι τοξικολογικές εξετάσεις
«Οι δύο κρατούμενοι συμμετείχαν από τις αρχές Μαρτίου σε θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης που υλοποιείται στο Κατάστημα σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων»
Φυλακές Κορυδαλλού