Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Κι άλλη “υγειονομική βόμβα” στο δήμο Θεσσαλονίκης;

Θεσσαλονίκης

Υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί στον τομέα καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης. Μόλις πριν από λίγα εικοσιτετράωρα είχε εντοπιστεί εργαζόμενος θετικός στον κορονοϊό αλλά -σύμφωνα με καταγγελίες- κανένα μέτρο ελέγχου δεν ελήφθη από την διοίκηση.

Πρόκειται για οδηγό στο τμήμα διαχείρισης κίνησης οχημάτων ο οποίος «έπεσε» θύμα της πανδημίας. Στον συγκεκριμένο τομέα απασχολούνται περίπου 400 εργαζόμενοι συνολικά, ( μόνιμοι και συμβασιούχοι, οδηγοί απορριμματοφόρων, μηχανημάτων καθαριότητας, διοικητικό προσωπικό), και έως τώρα -όπως αναφέρουν οι υπάλληλοι του τομέα καθαριότητας- δεν έχει υπάρξει κανένας συντονισμένος έλεγχος από τη διοίκηση ούτε και υποχρεωτική επιβολή τήρησης μέτρων ασφάλειας, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να παραμένουν στο έλεος της πανδημίας. Και μάλιστα την ίδια ώρα που στη χώρα μας παρουσιάζεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας και εξετάζεται η λήψη περαιτέρω μέτρων ακόμη και το ενδεχόμενο τοπικών lock down ενώ οι επιδημιολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης παρέχει όλο αυτό το διάστημα μάσκες και αντισηπτικά στους εργαζόμενους, ωστόσο δεν εξετάζεται από κανέναν η χρήση τους.

Η ανησυχία στους κόλπους των υπαλλήλων είναι έντονη και έκδηλη. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ζητούν περισσότερη επαγρύπνηση και διαμόρφωση ασφαλέστερου εργασιακού περιβάλλοντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον δήμο Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στη χώρα μας σε συνεργάτιδα του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα. Τότε είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας με απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους του δημαρχείου, ματαίωση όλων των εκδηλώσεων και προσεκτικούς ελέγχους στους εργαζόμενους. 

Σημειώνεται ότι το τμήμα διαχείρισης κίνησης οχημάτων βρίσκεται στην ανατολική Θεσσαλονίκη και οι εργαζόμενοι σε αυτό δεν έρχονται σε επαφή με το κεντρικό κτίριο του δήμου όπου τηρούνται αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις