Ελλάδα

Κι άλλο σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης

Στην Εντατική νοσηλεύεται 23χρονη τουρίστρια.

Η κοπέλα από τη Νέα Ζηλανδία, επισκεπτόταν τη χώρα μας όταν παρουσίασε τα συμπτώματα του ιού της νέας γρίπης.
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε εμφανίζοντας σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας και νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Από τον ιό Η1Ν1 προσβλήθηκε και μαθήτρια της Α’ Λυκείου, που μένει στο Γ’ δημοτικό διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης.

Οι γιατροί της έδωσαν φαρμακευτική αγωγή και της συνέστησαν να παραμείνει στο σπίτι επτά ημέρες.

“Δεν  θα πρέπει επ’ουδενί να πανικοβληθούμε”, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας προσθέτοντας οτι τα σχολεία είναι επαρκώς προετοιμασμένα.

Εν τω μεταξύ, και σε ιδιώτες γιατρούς μπορούν πλέον να πηγαίνουν όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα της νέας γρίπης.

Στο δίκτυο των ιδιωτών γιατρών συμμετέχουν παθολόγοι, παιδίατροι, πνευμονολόγοι, καρδιολόγοι και γενικοί γιατροί.


Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η συγκινητική ομιλία του Πάνου Ρούτσι στη φοιτητική εκδήλωση για την 52η επέτειο του Πολυτεχνείου - «Όταν η νέα γενιά σιωπά, τότε η αδικία νικά»
«Εσείς δώσατε φωνή σε εκείνους που δεν έχουν πια φωνή. ​Η απεργία μου ήταν μια πράξη αντίστασης, αλλά ο δικός σας αγώνας είναι η συνέχεια, είναι η ψυχή αυτής της προσπάθειας», είπε στους φοιτητές ο Πάνος Ρούτσι
Πάνος Ρούτσι
11