Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

Κηδεία Επαμεινώνδα Κωστέα: «Άξιος, Αθάνατος» – Ράγισαν καρδιές για τον 40χρονο πιλότο

Κηδεία Επαμεινώνδα Κωστέα: «Άξιος, Αθάνατος» – Ράγισαν καρδιές για τον 40χρονο πιλότο

Σπαρακτικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στην Μεγάλη Μαντίνεια του δήμου Δυτικής Μάνης, όπου το πρωί της Παρασκευής (29.12.20230 κηδεύτηκε ο επισμηναγός (σ.σ. αντιπτέραρχος μετά το θάνατό του) Επαμεινώνδας Κωστέας. Ο 40χρονος πιλότος σκοτώθηκε στην πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ2Ε BUCKEYE, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, το πρωί της περασμένης Τετάρτης.

Στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μεγάλη Μαντίνεια, συνέρρευσε πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, για να συμπαρασταθούν στη γυναίκα και τα δυο παιδιά του άτυχου πιλότου και για να πουν το τελευταίο αντίο στον «άξιο, άριστο οικογενειάρχη» επισμηναγό, «που τα έδινε όλα για την πατρίδα».

«Άξιος», «Αθάνατος», φώναξε ο κόσμος τη στιγμή της ταφής του πιλότου, ενώ άγημα απέδωσε τιμές. Το ίδιο έγινε και τη στιγμή που το, τυλιγμένο με την ελληνική σημαία, φέρετρο βγήκε από την εκκλησία, με τον κόσμο να ξεσπά σε κλάματα και χειροκροτήματα.

Καρδιές ράγισαν όταν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ παρέδωσε το σπαθί του Επαμεινώνδα Κωστέα και τη σημαία με την οποία ήταν τυλιγμένο το φέρετρό του, στον 12χρονο γιο του, Θανάση.

Τα δυο παιδιά του 40χρονου αλλά και η σύζυγός του ήταν αυτόπτες μάρτυρες της συντριβής του αεροσκάφους που κόστισε στον πατέρα και σύζυγό τη ζωή. Βρίσκονταν εκεί γιατί η πτήση ήταν η τελευταία του Επαμεινώνδα Κωστέα με αεροσκάφη τύπου Τ2Ε BUCKEYE.

Με τη φωνή να σπάει από τα κλάματα, ο μοίραρχος Ηλίας Αθανασόπουλος ανέφερε στον επικήδειό του: «Αλησμόνητε Νώντα, σήμερα εδώ η οικογένειά σου, οι συνάδελφοί σου, οι φίλοι σου, βρίσκουμε έναν ανείπωτο και οξύ πόνο.

Η τραγική απώλειά σου διέκοψε τη μεταξύ μας συμβίωση και πότισε με απέραντη θλίψη τις καρδιές της οικογένειάς σου και της Πολεμικής Αεροπορίας».

«Άνοιξες τα φτερά σου και πέταξες στα ουράνια κι έγινες ιπτάμενος με τους αγγέλους και τώρα άρχισες και γίνεσαι στολή της αθανασίας και της αιωνιότητας», ανέφερε ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος.

  

Παρόντες στην κηδεία ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των τριών Όπλων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις