Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Κηδεία Γιάννη Φλωρινιώτη: Συγκίνηση και κοσμοσυρροή στον Πειραιά

Κηδεία Γιάννη Φλωρινιώτη: Συγκίνηση και κοσμοσυρροή στον Πειραιά

Συγκίνηση επικράτησε στην κηδεία του Γιάννη Φλωρινιώτη, του αγαπημένου τραγουδιστή που έφυγε την περασμένη Τρίτη (9.6.2023) από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών στο νοσοκομείο «Σωτηρία» από καρδιακή ανακοπή ενώ νοσηλευόταν με βαρύτατο πνευμονικό εμφύσημα.

Η κηδεία του Γιάννη Φλωρινιώτη πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά απέναντι από το λιμάνι. Η ταφή του έγινε στο νεκροταφείο του Σχιστού.

Η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι του Γιάννη Φλωρινιώτη πήγαν στην εκκλησία για να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τραγουδιστή.

Όταν έφτασε και αποχώρησε από την εκκλησία η σορός, ο κόσμος χειροκρότησε ενώ έπαιζε και το τραγούδι του Γιάννη Φλωρινιώτη «Πειράζει που είμαι μεγάλη φίρμα».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο, είμαι πολύ συγκινημένη από την αγάπη που δείξατε στον πατέρα μου», είπε συντετριμμένη η κόρη του που εκφώνησε τον επικήδειο. «Ξέρω ότι σας βλέπει αυτή τη στιγμή και ότι επιτέλους νιώθει ότι εκτιμάται την καλοσύνη του και την αγάπη του. Γιατί είναι ένας και μοναδικός ο Γιάννης Φλωρινιώτης», είπε.

«Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη στιγμή. Δεν το περιμέναμε να συμβεί και μας ήρθε πολύ ξαφνικό. Ήμασταν απροετοίμαστοι αλλά ο Θεός έτσι ήθελε», δήλωσε η σύζυγός του, Μάχη Φλωρινιώτη. «Τον χαιρετήσαμε όπως του άξιζε και όπως ήθελε», είπε.

«Πάλι τον ίδιο μπαμπά θα ήθελα», δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο γιος του, Νίκος Φλωρινιώτης, μετά το πέρας της νεκρώσιμης ακολουθίας.

Στεφάνι από τις Καίτη & Λιάνα Γαρμπή και από την Άντζελα Δημητρίου

Τα στεφάνια και οι φίλοι του Γιάννη Φλωρινιώτη

Φίλοι και συγγενείς του Γιάννη Φλωρινιώτη έστειλαν στεφάνια στην κηδεία του ενώ στην εκκλησία έχουν πάει ο Τάσος Μπουγάς, η Έφη Θώδη, ο Σπύρος Μπιμπίλας, η Κατερίνα Στανίση και η Ελένη Φιλίνη.

«Υπήρξε ένα παρά πολύ καλό παιδί. Παιδί ήταν για μένα, άσχετα τα χρόνια που κουβάλαγε. Έχω τις καλύτερες εντυπώσεις», είπε για τον Γιάννη Φλωρινιώτη ο Τάσος Μπουγάς. «[Είχαμε] πάντα καλές αναμνήσεις», πρόσθεσε ο τραγουδιστής.

«Ήρθα με πολλή λύπη, στεναχώρια και συγκίνηση. Ο Γιάννης ήταν ευγενέστατος άνθρωπος, καλόψυχος. Πηγαίναμε στα πανηγύρια μαζί και σε κέντρα έχουμε δουλέψει μαζί και πέρναγα τέλεια με τον Γιάννη. Ήταν όλο χαρά και ενέργεια», δήλωσε η Έφη Θώδη.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις