Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Κηδεία Μίκη Θεοδωράκη: Με μάσκα και λουλούδια ο Παύλος Πολάκης – Τα λόγια που είπε κοιτώντας την κάμερα

Κηδεία Μίκη Θεοδωράκη: Με μάσκα και λουλούδια ο Παύλος Πολάκης – Τα λόγια που είπε κοιτώντας την κάμερα

Συνεχίζεται η προσέλευση των πολιτών στη μητρόπολη Χανίων που, κρατώντας λουλούδια στα χέρια, αποχαιρετούν τον Μίκη Θεοδωράκη. Ανάμεσά τους, ο Παύλος Πολάκης

Στη Μητρόπολη βρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και Νίκος Ηγουμενίδης ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης, καθώς και ο Μίμης Ανδρουλάκης. “Ένας από τους τελευταίους μεγάλους του 20ου αιώνα που με την μουσική του, τα τραγούδια του εξέφρασε την ρωμιοσύνη” είπε ο Παύλος Πολάκης για τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη.

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης ανέφερε πως «αποχαιρετούμε σήμερα έναν γίγαντα μουσικό που με το έργο του αναδείχθηκε σε ένα παγκόσμιο σύμβολο ενότητας και κέρδισε το λαϊκό σύμβολο, για αγώνα και δικαιοσύνη».

Βαθιά συγκινημένος ο Μίμης Ανδρουλάκης μιλώντας στην κάμερα της τηλεόρασης CRETA δήλωσε πως «δεν βρίσκω τις λέξεις να τις χρησιμοποιήσω».

Έξω από τον ναό, ο Γερμανός διευθυντής χορωδίας, Henning Zierock, παλιός συνεργάτης και φίλος του Μίκη Θεοδωράκη, έπαιζε με την κιθάρα τις μελωδίες του μεγάλου συνθέτη. Επίσης, στον χώρο έξω από τη μητρόπολη παραμένουν φοιτητές από όλη την Κρήτη που τραγουδούν συνεχώς τραγούδια του κορυφαίου συνθέτη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις