Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι προετοιμασίες της οικογένειας στο κέντρο της Αθήνας

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι προετοιμασίες της οικογένειας στο κέντρο της Αθήνας

Λίγες ώρες πριν πουν το τελευταίο «αντίο» στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, οι δικοί του άνθρωποι κανονίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες, από το κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα. Το ξενοδοχείο, που εδώ και πολλά χρόνια φιλοξενούσε και τον ίδιο τον τέως βασιλιά, κάθε φορά που βρισκόταν στην Αθήνα μαζί με την οικογένειά του. 

Νωρίτερα, τα τηλεοπτικά συνεργεία που είναι εκεί -ανάμεσά τους και ξένα δίκτυα- κατέγραψαν τις συζύγους του Παύλου και του Νικόλαου (Μαρί Σαντάλ και Τατιάνα Μπλάτνικ) να βγαίνουν από το ξενοδοχείο και να επιστρέφουν λίγο αργότερα. 

Νωρίτερα το μεσημέρι, βγήκαν και οι δύο γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαος και Φίλιππος. Προορισμός τους ήταν η Μητρόπολη Αθηνών, για να κανονίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της κηδείας του πατέρα τους.

Στο ίδιο ξενοδοχείο θα μείνουν και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας, που αναμένεται να φτάσουν τις επόμενες ώρες στην Ελλάδα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Δηλαδή ο ανιψιός του τέως βασιλιά, Φίλιππος ΣΤ, η σύζυγός του Λετίθια αλλά και ο αυτοεξόριστος Βασιλιάς Χουάν Κάρλος Α.

Τα μέτρα ασφαλείας στο ξενοδοχείο είναι πολύ αυστηρά και κανείς δε μπαίνει μέσα δίχως έλεγχο…

Την ίδια ώρα, έχουν «φουντώσει» οι φήμες ότι στην Ελλάδα μπορεί να φτάσει τις επόμενες ώρες ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου και βαφτισιμιός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Γουίλιαμ με την σύζυγό του Κέιτ. Την είδηση αναπαράγουν σήμερα πολλά ξένα μέσα αν και επισήμως, δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Εκτός από τον Γουίλιαμ και την Κέιτ, έχουν ακουστεί τα ονόματα της πριγκίπισσας Άννα και του πρίγκιπα Έντουαρντ.

Πλήθος γαλαζοαίματων στην Αθήνα

Οι αφίξεις δε σταματούν στην πρωτεύουσα, λίγες ώρες πριν την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα, αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας, ο ένας μετά τον άλλον:

Ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος και ο διάδοχος της Νορβηγίας πρίγκιπας Χάακον.

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ενώ ο πρίγκιπας Ράντου αναμένεται να εκπροσωπήσει την βασιλική οικογένεια της Ρουμανίας.

Ο τέως βασιλιάς Συμεών Β’ της Βουλγαρίας.

Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας καθώς και η πριγκίπισσα Βενεδίκτη, αδελφές της Άννας Μαρίας και ο διάδοχος του θρόνου, Φρέντερικ.

Νικόλαος και Φίλιππος στη Μητρόπολη Αθηνών

Στη Μητρόπολη Αθηνών βρέθηκαν λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι της Κυριακής (15.01.2023), οι γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαος και Φίλιππος, προκειμένου να διευθετήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την κηδεία.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι πόρτες της Μητρόπολης Αθηνών έκλεισαν και απαγορεύτηκε η είσοδος, για όση ώρα οι γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαος και Φίλιππος, συνομιλούσαν με ιερείς.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις