Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Συμμαθητές του Παύλου και του Νικολάου μιλούν στο newsit.gr

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Συμμαθητές του Παύλου και του Νικολάου μιλούν στο newsit.gr

«Αυτό που κάνει τώρα η Ελλάδα για μας είναι αίσχος, να μην το τιμήσουν και νιώθουμε ότι έφυγε με παράπονο από τη ζωή και τον βασανίζουν ακόμα μέχρι το τέλος», δηλώνουν για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο οι συμμαθητές των γιων του, Παύλου και Νικολάου, που βρέθηκαν στο λαϊκό προσκύνημα πριν την κηδεία του.

Συμμαθητές του Παύλου και του Νικολάου, γιων του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, μίλησαν στο newsit.gr και εξιστόρησαν πτυχές του χαρακτήρα του εκλιπόντος πρώην μονάρχη της χώρας, τον οποίο θέλησαν να τιμήσουν στο λαϊκό προσκύνημα πριν την κηδεία του, εκεί όπου βρίσκονται εκατοντάδες άνθρωποι σε μια τεράστια ουρά.

«Το 1980 ο βασιλιάς Κωνσταντίνος ίδρυσε το ελληνικό κολέγιο του Λονδίνου. Εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αγγλία με τα αδέλφια μου και τα παιδιά εδώ και μας έδωσε την ευκαιρία να μάθουμε ελληνικά, να μάθω την κουλτούρα μας και να γίνουμε Έλληνες. Και αυτά χάρη στον Βασιλιά Κωνσταντίνο», δήλωσε στο newsit.gr η Lady Κάτια Δαυίδ, μέλος τάγματος βρετανικής αυτοκρατορίας.

«Είμαστε συμμαθητές με τον Παύλο, την Αλεξία και τον Νικόλαο. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι, είχαμε reunion στις 18 Φεβρουάριου και το αλλάξαμε τώρα για να κάνουμε και 40ήμερο μνημόσυνο του βασιλιά.

Ήταν ένας καλός, ήσυχος άνθρωπος ο οποίος μιλούσε με όλους μας, μας έδινε πολλή σημασία, δεν ξεχώριζε τους ανθρώπους, τους είχε όλους το ίδιο. Ήταν άνθρωπος πάνω από όλα και αυτό που κάνει τώρα η Ελλάδα για μας είναι αίσχος, να μην το τιμήσουν και νιώθουμε ότι έφυγε με παράπονο από τη ζωή και τον βασανίζουν ακόμα μέχρι το τέλος».

Το λαϊκό προσκύνημα για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο έχει ξεκινήσει από τις 06:00 και θα διαρκέσει έως τις 10:30. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στη Μητρόπολη και η ταφή του θα γίνει στο Τατόι. Δείτε λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν εδώ.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις