Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κηδεία Βασίλη Τόπαλου: Το τελευταίο αντίο στον 16χρονο πυγμάχο – Οι συναθλητές του και τα λευκά τριαντάφυλλα

Κηδεία Βασίλη Τόπαλου: Το τελευταίο αντίο στον 16χρονο πυγμάχο – Οι συναθλητές του και τα λευκά τριαντάφυλλα

Με λευκά τριαντάφυλλα στα χέρια, συγγενείς και συναθλητές αποχαιρέτησαν τον 16χρονο Βασίλη Τόπαλο, τον πυγμάχο που έχασε τη ζωή του μετά από σοβαρό τραυματισμό που υπέστη κατά τη διάρκεια αγώνων σπάρινγκ σε γυμναστήριο της Καλλιθέας.

Η κηδεία του άτυχου 16χρονου πυγμάχου ξεκίνησε στις 14:00 της Πέμπτης (5.1.2022) σε κλίμα οδύνης και με πολλά αναπάντητα «γιατί», για όσα συνέβησαν στο γυμναστήριο της Καλλιθέας, εκεί όπου ο νεαρός βρέθηκε λιπόθυμος στην τουαλέτα και τελικά κατέληξε μετά από 17 ημέρες νοσηλείας στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά.

Στην κηδεία, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στον Ασπρόπυργο βρέθηκαν όλοι οι συγγενείς του αλλά και οι συναθλητές του, φορώντας τις φόρμες της εθνικής ομάδας πυγμαχίας (της οποίας ήταν μέλος και πρωταθλητής Ευρώπης ο Βασίλης Τόπαλος). Με δάκρυα στα μάτια, κρατούσαν λευκά τριαντάφυλλα για τον συνομήλικο αθλητή τους.

Επίσης, στην κηδεία πήγε και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, όπως και ο Χάρης Μαριόλης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας αλλά και ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου της Καλλιθέας. Η ταφή του 16χρονου Βασίλη Τόπαλου έγινε στο νεκροταφείο του Σχιστού.

Το φέρετρο με τη σορό του 16χρονου ήταν λευκό και τυλιγμένο με την ελληνική σημαία ενώ όταν βγήκε από την εκκλησία, όσοι πήγαν στην κηδεία τον χειροκρότησαν. Επικήδειο εκφώνησε ο Χάρης Μαριόλης αλλά και ένας καθηγητής του Βασίλη Τόπαλου από το σχολείο του.

Λευτέρης Αυγενάκης: «Να παραδειγματιστούν όλοι από αυτήν την περίπτωση»

«Θρηνούμε για τον χαμό του νεαρού πυγμάχου και καλού παιδιού, του Βασίλη. Είμαστε συγκλονισμένοι, γιατί “έφυγε” ένας εξαιρετικός αθλητής μα πάνω απ’ όλα ένας μοναδικός χαρακτήρας. Οι συνθήκες, υπό τις οποίες “έφυγε”, ερευνώνται και η Πολιτεία και τα όργανά της κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει. Σήμερα αποχαιρετούμε ένα νεαρό παλικάρι και ελπίζουμε όλοι να παραδειγματιστούν από αυτήν την περίπτωση και να τηρούνται οι κανόνες με ευλάβεια παντού», δήλωσε μετά την κηδεία ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Χάρης Μαριόλης: «Θα κάνουμε προς τιμήν του κάθε χρόνο ένα διεθνές κύπελλο “Βασίλης Τόπαλος” και μια υποτροφία σε αθλητή»

«Θλίψη για την ελληνική οικογένεια της πυγμαχίας. Είμαστε συντετριμμένοι. Αποχαιρετούμε έναν μικρό ήρωα. Ο Βασίλης ήταν ένα παιδί πολύ χαρισματικό και ιδιαίτερο, που σε κέρδιζε από την πρώτη στιγμή με το χαμόγελό του, με τον χαρακτήρα του. Πολύ καλός μαθητής αλλά και με τους συναθλητές του. Ήταν μεγάλο ταλέντο και δυστυχώς, δεν θα τον έχουμε πια μαζί μας. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ», δήλωσε ο Χάρης Μαριόλης.

«Θα κάνουμε προς τιμήν του κάθε χρόνο ένα διεθνές κύπελλο “Βασίλης Τόπαλος” και μια υποτροφία σε κάποιον αθλητή της γυμναστικής ακαδημίας με αντικείμενο την πυγμαχία», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας και συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν μερικές γκρίζες ζώνες και αδιευκρίνιστες συνθήκες, κινηθήκαμε από την αρχή στη Δικαιοσύνη και θέλουμε να χυθεί άπλετο φως. Ας αφήσουμε να διεκπεραιωθεί το συμβάν και θα μιλήσουμε και εμείς μετά».

Για την προσωπική στιγμή που είχε ο ίδιος με τον 16χρονο, αποκάλυψε ότι όταν το παιδί γύρισε στην Ελλάδα έχοντας κατακτήσει ως πρωταθλητής Ευρώπης, υποσχέθηκε να φέρει στη χώρα μας και ένα Ολυμπιακό μετάλλιο.

Αντώνης Γιαννούλας: «Εμένα κάτι δεν μου αρέσει από την αρχή»

«Θρηνούμε ένα πολύ καλό παιδί και έναν πολύ καλό αθλητή. Επειδή είμαι χρόνια στο άθλημα, εμένα κάτι δεν μου αρέσει από την αρχή. Θα εξιχνιάσουμε το περιστατικό για να δούμε ακριβώς τα αίτια. Δεν το λέω μόνο εγώ αλλά και ο ιατροδικαστής, υπήρχαν πολλαπλά κατάγματα. Μένουμε σε αυτό, δεν θέλω να πούμε κάτι που δεν ισχύει.

Το περιστατικό έγινε την Παρασκευή και εμείς το μάθαμε το Σάββατο το απόγευμα. Δεν ξέραμε τι γινόταν, είχαμε άγνοια. Δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν παράνομοι αγώνες στην ερασιτεχνική πυγμαχία. Όποιος θέλει να κάνει αγώνες σπάρινγκ ή οτιδήποτε, πρέπει να ενημερωθεί η ομοσπονδία. Εμείς δεν ξέραμε τίποτα», δήλωσε ο Αντώνης Γιαννούλας.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο του 16χρονου

Παράλληλα, οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του 16χρονου Βασίλη Τόπαλου συνεχίζονται, καθώς οι Αρχές καλούνται να ξεκαθαρίσουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, αν το αιμάτωμα που προκλήθηκε στο δεξί κρόταφο και στην δεξιά πλευρά του εγκεφάλου προήλθε από τους αγώνες ή από την πτώση στο πάτωμα ή από συνδυασμό και των δύο.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις