Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Κηδεία Χρόνη Αηδονίδη: Τελευταίο αντίο στον μεγάλο δάσκαλο του παραδοσιακού τραγουδιού

Κηδεία Χρόνη Αηδονίδη: Τελευταίο αντίο στον μεγάλο δάσκαλο του παραδοσιακού τραγουδιού
Φωτογραφία ΑΠΕ - ΜΠΕ

Υπό τους ήχους της θρακιώτικης παραδοσιακής μουσικής και σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον Χρόνη Αηδονίδη, η κηδεία του οποίου πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα (25.10.2023) το πρωί στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Βριλησσίων Αττικής.

Ο κορυφαίος δάσκαλος και ερμηνευτής της παραδοσιακής μουσικής, ο Χρόνης Αηδονίδης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών και σήμερα στην κηδεία του ήταν όλοι εκεί. Δικοί του άνθρωποι, πολλοί Θρακιώτες και απλός κόσμος, καθώς και καλλιτέχνες.

Ο Γιώργος Νταλάρας και ο Παντελής Θαλασσινός, με τους οποίους είχε συνεργαστεί, πήγαν στην κηδεία του Χρόνη Αηδονίδη, ενώ στεφάνια κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου («Καλό ταξίδι»), ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα («Στον αγαπημένο μας Χρόνη»), ο δήμαρχος Βριλησσίων Κωνσταντίνος Βαφειάδης, η Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδος («Καλό ταξίδι δάσκαλε»), η Πανθρακική Ομοσπονδία και ο Λάκης Χαλκιάς, με το συγκινητικό μήνυμα «Στο γλυκύτατο αηδόνι».

Άνθρωποι με παραδοσιακές στολές, μουσικοί, τραγουδιστές και άλλοι, συνόδευσαν τον σπουδαίο Χρόνη Αηδονίδη στην τελευταία κατοικία του με τραγούδια της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Θράκης, που τόσο αγάπησε, όπως το «Με γέλασαν τα πουλιά», χειροκροτήματα και τη λέξη «αθάνατος».

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις