Ελλάδα

Κικίλιας για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00: Αν χρειαστεί θα πάρουμε μέτρα

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών. Προέτρεψε τους πολίτες να κάνουν μια τελευταία προσπάθεια. Τι είπε για τους εμβολιασμούς.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 στην Αττική ο Βασίλης Κικίλιας αν το εισηγηθούν οι ειδικοί.

«Με βάση πάντα τις εισηγήσεις των ειδικών, αν τα δεδομένα είναι τέτοια που πρέπει να πάρουμε μέτρα θα πάρουμε μέτρα. Ζούμε σε έκτακτες καταστάσεις και πρέπει να τα καταφέρουμε. Πάνω απ’ όλα η προάσπιση της δημόσιας υγείας» τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star απαντώντας στην ερώτηση αν είναι στο τραπέζι των συζητήσεων η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική από τις 18:00

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο τα μέτρα να είναι «ακορντεόν» (δηλαδή να εναλλάσσονται άνοιγμα με κλείσιμο καταστημάτων) ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως θα ληφθούν αποφάσεις για ό,τι «είναι θεμιτό και λογικό» και συμπλήρωσε. «Πλέον μετά την εμπειρία αυτών των δώδεκα μηνών της πανδημίας υπάρχουν συγκεκριμένες τακτικές για να προστατευθούμε. Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία της μέσης ελληνικής οικογένειας. Πρέπει να τα καταφέρουμε, μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε».   

«Ανεβαίνουν οι νοσηλείες στις απλές κλίνες covid»

Στάθηκε και στην αύξηση των κρουσμάτων… «Μας ανησυχεί, ανεβαίνουν οι νοσηλείες σε απλές κλίνες covid» και πρόσθεσε πως για την αύξηση ίσως φταίει ο μη σωστός τρόπος που τηρούμε ή δεν τηρούμε τα μέτρα».

Αναφέρθηκε και στην πιθανότητα σκληρότερων μέτρων λέγοντας χαρακτηριστικά. «Είναι αμαρτία, εδώ που φτάσαμε, προστατεύοντας ανθρώπινες ζωές, και με πόνο για τους ανθρώπους που έχουν χαθεί να μην κάνουμε μια ακόμα προσπάθεια. Αξίζει τον κόπο να κάνουμε αυτήν την τελευταία προσπάθεια».

«Σίγουρα τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά» παραδέχθηκε ο κ. Κικίλιας, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αλλά επισήμανε ότι είναι καλύτερη η κατάσταση στην Ελλάδα από ό,τι σε πολλά άλλα κράτη. «Βλέπουμε τι συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες, ο κακός χαμός» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Πάνω από 315.000 εμβολιασμοί ως τώρα

Σχετικά με τους εμβολιασμούς είπε πως έχουν γίνει πάνω από  315.000 συνολικά. «Τους ρυθμούς αυτούς θα τους κρατήσουμε και θα τους αυξήσουμε στον εμβολιασμό. Έχει αποδώσει η πίεση στις φαρμακευτικές εταιρείες» δήλωσε. Εκτίμησε ακόμα πως τον Φλεβάρη θα έχουμε τριπλασιασμό των εμβολιασμών και πως στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν να εμβολιάζονται οι ευπαθείς ομάδες.

Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και σε «τεράστια προβλήματα σε άλλες χώρες με τις αντιδράσεις κατά των μέτρων» επισημαίνοντας ότι «αυτό δε συμβαίνει στην Ελλάδα». 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο από τη στιγμή που θάβουν ζωικά απόβλητα στον ποταμό Λούρο - Ενταφιάστηκαν παράνομα πάνω από 200 τόνοι υπολειμμάτων στην Πρέβεζα
Την παράνομη μεταφορά των αποβλήτων, έφερε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, μέσω αποκλειστικού βίντεο στο οποίο φαίνονται εκσκαφείς να ανοίγουν τις τάφρους και να θάβουν μέσα ψάρια, κοτόπουλα και χαλασμένα κρέατα
Απόβλητα στην Πρέβεζα
Άγριο επεισόδιο σε νυχτερινό μαγαζί στην Πάτρα – Τον έριξε αναίσθητο από γροθιά και τον σημάδευε με όπλο
Στο μαγαζί επικράτησαν σκηνές πανικού - Ο 31χρονος δράστης κατά το παρελθόν είχε απελαθεί από τη χώρα, ενώ ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για υπόθεση ναρκωτικών
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Συνελήφθησαν έξι ανήλικοι και οι γονείς τους για άγρια επίθεση σε 13χρονο στο Μοσχάτο - Τον χαστούκισαν και τον κλώτσησαν
Οι 6 κατηγορούμενοι, μαζί με άλλους 9 συνομηλίκους τους προσέγγισαν τον 13χρονο σε πάρκο στο Μοσχάτου και αφού τον έριξαν στο έδαφος, του επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές σε διάφορα σημεία του σώματός του
Εκφοβισμός