Πέμπτη, 30 Μαΐ
23oC Αθήνα

Κικίλιας για κακοκαιρία: Μέχρι τώρα η προσπάθεια απέδωσε

Κικίλιας για κακοκαιρία: Μέχρι τώρα η προσπάθεια απέδωσε

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι δεν έχουν προκύψει σημαντικά προβλήματα από την κακοκαιρία που πλήττει τη Θεσσαλία, εξέφρασε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, το πρωί του Σαββάτου (20.4.24).

«Υπήρχε μία ανησυχία δικαιολογημένη των συμπολιτών εδώ στη Θεσσαλία γιατί είναι νωπές οι μνήμες μίας καταστροφής και μιας δυσκολίας. Ήμασταν όλοι εδώ πέρα συντονισμένοι και οργανωμένοι. Χαίρομαι που μέχρι τώρα η προσπάθεια απέδωσε», δήλωσε ο κ. Κικίλιας σήμερα από την έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

«Είναι προφανές ότι δουλεύοντας όλοι μαζί και συντονισμένα μπορούμε να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην εικόνα που υπήρξε σε όλη την Ελλάδα, σχετικά με τις βροχοπτώσεις είπε ότι «είχαμε τις βροχοπτώσεις που περιγράψαμε σε περιοχές στην Καρδίτσα και σε κάποιες περιοχές του Πηλίου και σε όλη την Ελλάδα, για να συμπληρώσει πως «αυτό είναι το κλίμα πλέον και σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να προσαρμοστούμε».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας δήλωσε πως στη Θεσσαλία έπεσε σε λίγες ώρες το νερό που πέφτει σε 3,5 μήνες» και τόνισε πως «το σύστημα λειτούργησε ικανοποιητικά, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, υπήρχε συντονισμός».

Ο κ. Κουρέτας εξήγησε πως πρόκειται για μία νέα κατάσταση με τις βροχοπτώσεις, τονίζοντας πως πλέον αναμένονται πιο συχνά τέτοια φαινόμενα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις