Ελλάδα

Κικίλιας: Τον Σεπτέμβριο ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις νοσηλευτών στο ΕΣΥ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Λίγη ώρα αφού σε κοινή του δήλωση με τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, πως έρχονται 4.000 προσλήψεις νοσηλευτών στο ΕΣΥ, ο Βασίλης Κικίλιας αποκάλυψε πότε θα γίνει ο διαγωνισμός.

Οι προσλήψεις των νοσηλευτών θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και όπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας το πρωί της Τρίτης (18.05.2021) ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Περισσότερα μόρια για την πρόσληψη θα έχουν όσοι νοσηλευτές υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία, σε μια ένδειξη αναγνώρισης του έργου τους.

Σε ανακοίνωσή τους οι υπουργοί Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, αναφέρουν: «Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση προχωρά στην περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών, πρωτίστως από όσους υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία.

Οι νοσηλευτές αυτοί θα προσληφθούν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, μέσω διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους. Ειδικά για τους νοσηλευτές που υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία, θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση.

Είναι η ελάχιστη αναγνώριση της συνεισφοράς τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η στήριξη των δομών υγείας θα συνεχίσει να είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και αποτελεί παρακαταθήκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας του 21ου αιώνα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κύκλωμα κοκαΐνης με αρχηγό πρώην ποδοσφαιριστή: Το «βαθύ λαρύγγι», η δράση των επίορκων αστυνομικών και η ταρίφα για τον τελικό της Euroleague
Η πληροφορία για τις βρώμικες δουλειές του 28χρονου αστυφύλακα στους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ, οδήγησε στο ξεδόντιασμα της οργάνωσης
Αστυνομία
Τζέιμς Δαλαμάγκας: «Έφυγα από την Αυστραλία γιατί είχα αποκαλύψει κυκλώματα διαφθοράς και φοβόμουν για τη ζωή μου»
Τι κατέθεσε στις αρχές ο Δαλαμάγκας, πόσα γνώριζε η 46χρονη σύντροφός του, «δεν είναι δολοφόνος» λέει η μητέρα του - Αναμένεται η απόφαση για την έκδοσή του στην Αυστραλία
Τζέιμς Δαλαμάγκας